Laura Imai Messina, autoarea bestsellerului „Ce încredințăm vântului“, lansează la București cel mai recent roman
0Laura Imai Messina, autoarea bestsellerului Ce încredințăm vântului, lansează la București romanul Viețile secrete ale culorilor, apărut în colecția „Raftul Denisei“, în traducerea Cristinei Gogianu, o fermecătoare frescă a ritualurilor și a ceremoniilor tradiționale nipone într-o poveste de iubire între o tânără cu darul de a vedea culori imperceptibile altora și un bărbat care învață să le recunoască prin descrierile ei.
Îndrăgita autoare italiană stabilită la Tōkyō se va afla la București în perioada 25–27 aprilie, la invitația Editurii Humanitas Fiction și a Centrului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru“ din cadrul Universității Româno-Americane.
Joi, 25 aprilie, ora 19.00. Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38)Lansarea romanului Viețile secrete ale culorilor. La eveniment vor participa, alături de Laura Imai Messina, Șerban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice al Universității Româno-Americane, jurnalistul Cătălin Striblea și Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction.Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.
Vineri, 26 aprilie, ora 11.30. Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” din cadrul Universității Româno-Americane (bd. Expoziției nr. 1B)Laura Imai Messina va avea un dialog cu studenții și profesorii centrului, cu tema „Culorile vieții la Tōkyō ale unei scriitoare europene“.Accesul este liber.
Vineri, 26 aprilie, ora 18.30. Institutul Italian de Cultură (aleea Alexandru nr. 41)Dialog între Laura Imai Messina și traducătoarele romanelor sale, Ce încredințăm vântului – Smaranda Bratu-Elian, și Viețile secrete ale culorilor– Cristina Gogianu, cu tema „Literatura între două lumi: Italia și Japonia“.Accesul este liber.
„Viețile secrete ale culorilor, mai mult decât un roman în care stilul ocupă un rol central și care descrie o țară fascinantă și îndepărtată, este unul al formării: urmărind întâlnirea dintre cei doi tineri și evoluția relației dintre ei, asistăm la schimbarea perspectivei fiecăruia: aceasta îi va face și pe unul, și pe celălalt să vadă realitatea în alte culori.“ — Il Club del Libro.
De când se știe, Mio percepe lumea în nuanțe infinit mai detaliate decât cei din jurul său. În atelierul familiei, în care de generații se vopsesc, se croiesc și se îmbracă tradiționalele chimonouri de nuntă, a înțeles, încă din copilărie, că fiecare culoare are secretele ei, iar de atunci nu încetează să le caute. Pentru Aoi, culorile au o viață ascunsă, mai puțin nuanțele de negru, pe care a învățat să le decline până la ultima prin meseria moștenită de la tatăl său, de a-i conduce pe oameni prin ziua cea mai întunecată, cea a morții. Din întâlnirea celor doi, întâmplătoare și nu prea, se naște o poveste despre familie, despre dragoste și, mai ales, despre ce înseamnă să privești lumea prin ochii celuilalt.