Lansare Humanitas: „Delicioasa poveste a cozonacului românesc“, o istorie culturală presărată cu amintiri și anecdote

0
0
Publicat:

Editura Humanitas vă invită joi, 9 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Delicioasa poveste a cozonacului românesc, noua carte a Tatianei Niculescu, scriitoarea care a impus în literatura română contemporană genul biografiei.

image

La eveniment, vor participa, alături de Tatiana Niculescu, istoricul Alina Pavelescu, filologul Cristina Cioabă și scriitorul Vlad Stroescu. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook. Cartea poate fi găsită în librăriile din toată țara, dar și pe site-ul libhumanitas.ro

Trecut prin numeroase avataruri – pâine îndulcită, pâine rituală dospită, aluat boieresc preparat după rețete străine de Paști și de Crăciun, prăjitură sofisticată de familie, specialitate etnică, simbol național –, cozonacul e legat de evenimente, oameni, locuri și întâmplări care au marcat generații de români. Deliciul acestei cărți e în îmbinarea dintre harul povestirii și bogăția documentării. Atras de parfumul trecutului din memorii, jurnale, opere literare, și pus pe gânduri de întrebări, ipoteze și etimologii, cititorul e purtat într-o pasionantă căutare a bucuriei de a plămădi, din chipurile cozonacului, un acasă personal sau colectiv.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite