J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter,  vorbeşte despre comentarile rasiste la adresa noii Hermione

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jane Kate Rowling şi Noma Dumezweni                                                                           sursă foto BBC
Jane Kate Rowling şi Noma Dumezweni                                                                           sursă foto BBC

Scriitoarea britanică J.K. Rowling spune că persoanele care au criticat distribuirea unei actriţe de culoare în rolul Hermione Granger în spectacolul de teatru ”Harry Potter and the Cursed Child”, inspirat din seria ei de romane ”Harry Potter”, sunt rasiste.

Într-un interviu acordat pentru The Observer, celebra romancieră britanică spune îi este ”extrem de dificil” să se împace cu insistenţa unor persoane care consideră că personajul Hermione Granger ”trebuie să fie o femeie caucaziană”. 

Actriţa de culoare Noma Dumezweni, câştigătoare a unui premiu Olivier (cea mai prestigioasă distincţie din teatrul britanic, n.r.), a fost distribuită în rolul Hermione Granger din spectacolul de teatru ”Harry Potter and the Cursed Child”.

 JK Rowling a vorbit despre distribuirea actriţei Noma Dumezweni în acest rol, adăugând că şi-a impus să nu se ”agite” prea mult din cauza reacţiilor de pe internet ale fanilor francizei ”Harry Potter”.

Este cea mai bună actriţă pentru acest rol. [...].Experienţa mea de pe reţelele de socializare m-a făcut să mă aştept ca idioţii să fie în continuare idioţi [...]Însă ce poţi să faci? Aşa este lumea de azi [...]Am ales să anunţ simplu şi cu fermitate că Hermione poate fi o femeie de culoare, iar ea are binecuvântarea mea completă şi tot entuziasmul meu

În filmele inspirate din seria de cărţi ”Harry Potter”, rolul Hermione Granger a fost interpretat de actriţa Emma Watson. ”Harry Potter and the Cursed Child” este cel de-al optulea volum în seria literară ”Harry Potter”, care a inclus iniţial doar şapte volume, publicate între anii 1997 şi 2007, şi a devenit în mod oficial primul volum din această franciză care beneficiază de o adaptare în teatru.

Nu este prima data când J.K. Rowling şi-a exprimat clar părerile. O prezenţă activă pe Twitter, Jane Kate Rowling i-a luat apărarea Serenei Williams în faţa atacurilor misiogine. A mai reuşit să creeze o controversă când a afirmat că personajul Dumbledore, directorul şcolii de magie şi vrăjitorie Hogwarts, a fost gândit ca fiind homosexual. 

Intriga cărţii îl prezintă pe vrăjitorul Harry Potter la o vârstă adultă, căsătorit şi cu trei copii, care lucrează la Ministerul Magiei. Spectacolul ”Harry Potter and the Cursed Child” va fi regizat de John Tiffany şi va avea premiera pe 30 iulie.

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume, care a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”. Această franciză literară include şapte volume, care au fost traduse în 67 de limbi şi s-au vândut în peste 400 de milioane de copii. Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 5 miliarde de dolari pe plan mondial.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite