„Ierburi de leac“, un spectacol de teatru muzical-terapie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felicia Donceanu
Felicia Donceanu

Duminică, 26 februarie, la ora 17.00, la Sala Mare a Ateneului Român va avea loc spectacolul ”Ierburi de leac”, o fantezie muzicală cu actori, cor şi instrumentişti, după o reţetă de Felicia Donceanu.

Iată cum se poate găsi leacul cu...artă: culegeţi din viaţă cu umor toate momentele frumoase, sănătoase, priviţi cu atenţie şi inocenţă fiecare culoare, floare, gâză şi aşteptaţi cu răbdare anotimpul fructelor coapte.

„Ierburi de leac“ este un spectacol de teatru muzical conceput ca un puzzle, în care voci, instrumente, actori adaugă fiecare câte o frântură dintr-o hartă care reprezintă o lume mai bună, mai sănătoasă, mai armonioasă. Că ea seamănă cu universul copilăriei, nu este o pură întâmplare, căci noi vrem să redescoperim prin artă elixirul tinereţii fără bătrâneţe.

afis ierburi de leac

În timp, Felicia Donceanu a combinat în creuzetul imaginaţiei ei leacuri muzicale, inspirate de tainice muze cunoscătoare ale naturii...umane.
Le-a aşezat într-o cutie cu surprize şi când toate acestea se vor fi adunat, a chemat artiştii – actori, muzicieni, cântăreţi – ca să-i înveţe cum să le ”administreze”, în doze bine cântărite, iubitorilor de artă. Aşadar, un echipaj instruit, plin de pasiune, cu năzuinţe înalte, aşteaptă să se lanseze în această aventură:
Anca Sigartău, Mihai Bisericanu şi Mihai Gruia Sandu îşi vor dezvălui harul ca actori şi muzicieni.

All’s Choir va dărui armoniilor inventate de compozitoare vocile membrilor săi, artişti lirici pe scena Filarmonicii ”George Enescu” şi a Operei Naţionale din Bucureşti.

Soprana Simona Jidveanu, pianista Diana Spânu Dănilă şi violoncelistele Mariana Amarinei şi Ştefania Budd, precum şi vilonistul Lucian Gabriel Dănilă vor scoate la lumină câte o snoavă muzicală din  ”Cutia cu surprize”.

Trio Mozaic - Oana Spânu Vişinescu (vioară), Diana Spânu Dănilă (pian), Emil Vişinescu (clarinet) – scot la iveală poveştile cu tâlc muzical şi poetic ale compozitoarei noastre contemporane, Felicia Donceanu, în spirit ludic şi surprinzător.

Spectacolul este organizat de Asociaţia SmartArt, în parteneriat cu Uniuniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi cu Filarmonica ”George Enescu” din Bucureşti. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite