FOTO Simboluri masonice şi obiecte ezoterice, scoase la licitaţie mâine, la Artmark

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerard Thibault, “Academie de l`Espee”, 1628 (preţ
de pornire 20.000 de euro)
Gerard Thibault, “Academie de l`Espee”, 1628 (preţ de pornire 20.000 de euro)

Magia şi ezoterismul, simbolurile masonice şi zeităţile antice deschid sesiunea de licitaţii a casei Artmark din luna noiembrie, evenimentul de mâine aducând în atenţia colecţionarilor obiecte de ceremonie, dar şi documente ale masoneriei.

Cel mai valoros lot al Licitaţiei de Ştiinţe Ezoterice este o colecţie de 57 de gravuri, calificată de specialişti ca "raritate extremă", aflată la graniţa dintre matematică, filosofie, ştiinţa militară şi ezoterism. Cu un preţ de pornire de 20.000 de euro, opera semnată de maestrul olandez Gerard Thibault, datând din 1628, are titlul complet "Academie de l'Espee, ou se demonstrent par regles mathematiques sur le fondement d'un cercle mysterieux la theorie et pratique des vrais et jusqu'a present incongnus secrets du maniement des armes a pied et a cheval". (“Academia Sabiei, unde se demonstrează prin reguli matematice fondate pe un cerc misterios teoria şi practica adevăratelor şi până acum necunoscutelor secrete ale mânuirii armelor pedestru şi călare”)

Pe lângă acest exemplar bibliofil rar, cei prezenţi la licitaţia de mâine organizată de Casa Artmark vor putea achiziţiona tot felul de obiecte de cult masonice, cum ar fi uniforme, decoraţii, pandantive şi şorţuri, săbii de ritual sau de ceremonie. Dintre acestea din urmă, vedeta va fi o sabie masonică pentru ceremonie în teacă originală, aurită, de la începutul secolului al XIX-lea, cu preţul de pornire 1.000 de euro.

O altă secţiune a licitaţiei de mâine de la Artmark este dedicată cuceririi spaţiului cosmic şi este intitulată Extraterestria. Dintre loturile secţiunii Extraterestria se remarcă celebra fotografie a echipajului misiunii Apollo 11, din 1969, cu un preţ de pornire de 1.300 de euro, cu astronauţii americani Neil Armstrong, Michael Collins şi Edwin E. Aldrin Jr., însoţită de semnăturile olografe ale acestora. Nici autografele cosmonauţilor sovietici nu lipsesc: Iuri Gagarin, Valentina Tereşcova, Alexei Leonov şi Alexei Eliseev şi-au lăsat semnăturile pe trei cărţi poştale scoase la licitaţie - preţ de pornire fiind de 900 de euro.

Licitaţia de Ştiinţe Ezoterice şi Extraterestria va avea loc mâine, 6 noiembrie, de la ora 19.00, la Athénée Palace Hilton.
 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite