Festivalul Național de Teatru începe sâmbătă cu o expoziție și lansare de carte despre Ion Caramitru

0
Publicat:

Expoziţia „Caramitru - Dincolo de scenă” a fotografului Florin Ghioca şi cartea „Ion Caramitru... la plecare„, semnată de George Banu, vor deschide sâmbătă, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, cea de-a 32-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru.

Expoziția „Caramitru dincolo de scenă” - de Florin Ghioca. Sursă FOTO Florin Ghioca - Facebook
Expoziția „Caramitru - Dincolo de scenă”. FOTO Florin Ghioca - Facebook

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, expoziţia „Caramitru - Dincolo de scenă”, în care autorul prezintă momente inedite din viaţa celui care a fost director al TNB vreme de 16 ani, va avea vernisajul în Foaierul Tapiseriei, de la ora 16,00.

Sunt fotografii pe care publicul nu le-a putut vedea până în prezent, realizate în turnee, la repetiţii, la diverse evenimente sau festivităţi, dar şi în culisele Teatrului Naţional, se precizează în comunicat.

„Ion Caramitru era un om discret, pe care rareori reuşeam să îl fotografiez în afara scenei. O singură dată mi-a cerut să îi fac nişte portrete în foaierul Sălii Studio, pe care mai apoi le-a folosit în câteva interviuri. Însă au fost situaţii în care am îndrăznit să mă strecor în culisele vieţii sale teatrale şi să prind câteva imagini inedite. În această expoziţie îl veţi vedea în ipostaze mai puţin cunoscute publicului, alături de oameni pe care i-a preţuit. Printre aceştia Prinţul Charles, Simona Halep, Victor Rebengiuc, Horaţiu Mălăele, Mihai Şora, Ana Blandiana, Andrei Pleşu, Petru Hadârcă, Ilinca Tomoroveanu şi Traian Stănescu. Dar îl veţi putea vedea şi în întâlniri cu preşedinţii Maia Sandu şi Klaus Iohannis. Sunt unele fotografii pe care nu le-a văzut nimeni până acum, nici măcar Ion Caramitru, dar cu această ocazie îl veţi descoperi în ipostaze în care nu l-aţi cunoscut vreodată”, afirmă fotograful Florin Ghioca.

Expoziţia „Dincolo de scenă” in memoriam Ion Caramitru a fost vernisată în premieră în luna septembrie, la Chişinău, în foaierul Teatrului Naţional Mihai Eminescu, cu prilejul Galei Teatrelor Naţionale.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 6 - 13 noiembrie, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti, foaierul Sălii „Ion Caramitru” (Sala Mare), de luni până duminică, între orele 11:00 - 18:00. Intrarea este liberă.

Vernisajul va fi urmat de lansarea cărţii „Ion Caramitru... la plecare” semnată de teatrologul şi profesorul universitar George Banu.

Cartea va fi prezentată de Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române şi de dramaturgul, scriitorul şi jurnalistul Matei Vişniec

A 32-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, eveniment produs de Asociaţia UNITER - Uniunea Teatrală din România, se va desfăşura între 5 şi 13 noiembrie.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite