Feng shui nu-i pentru șui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Feng Shui Foto: homedecomag.ro
Feng Shui Foto: homedecomag.ro

Contrar așteptărilor și prejudecăților multora dintre noi, feng shui nu este o superstiție sau o scornire orientală menită să golească buzunarele și mințile europenilor.

De ce este feng shui important pentru fiecare dintre noi?

În primul rând este o curiozitate, un fenomen care se întâmplă, care ne afectează, conștient sau nu, viețile și, prin urmare, ar trebui să ne intereseze câtuși de puțin.

Dacă suntem interesați de apa pe care o bem, de calitatea aerului pe care îl respirăm, de mâncarea gătită sau de alimentele bio, nu are cum să nu ne preocupe fenomenul feng shui.

Dacă suntem stresați și dăm bani mulți la psiholog, feng shui ar putea fi o soluție mai bună.

Dacă viața sexuală nu ne mai mulțumește o putem îmbunătăți cu feng shui.

Dacă viața sexuală nu ne mai atrage o putem înlocui cu feng shui.

Dacă soția sau soțul nu ne mai atrage mergem la consiliere de cuplu.

Dacă la servici șeful ne stresează îi putem recomanda feng shui.

Dacă ne macină întrebările existențiale le putem măcina cu feng shui.

Dacă suntem câtuși de puțin religioși sau avem înclinații spirituale suntem feng shui.

Ce este până la urmă feng shui?

În primul rând feng shui nu este o filosofie, o teorie sau o dogmă, ci un mod de a trăi în armonie cu tine însuți și cu mediul ambient care este obligat, până la urmă, să te suporte.

Feng shui este ca Matrix-ul, peste tot în jurul nostru: în apa pe care o bem, în aerul pe care îl respirăm, în pământul pe care călcăm, în lemnul din scoarța copacilor și în focul de tabără, într-o noapte romantică, sub clar de lună.

Feng shui este, pe cât de științific și de riguros, pe atât de practic

Carmen Chifiriuc, profesor în cadrul Universității din București, doctor în Biologie și membru al Asociației Culturale Noua Acropolă declară, într-o conferință găzduită de Biblioteca Metropolitană, următoarele:

Departe de a fi o simplă superstiție sau o credință fără noimă, feng shui-ul este un sistem complex și  bine elaborat, originar în China, cu o vechime de mai bine de 6.000 de ani, care se poate traduce literalmente prin vântul și apa.

Chinezii numesc qi (literal suflu) energia tuturor formelor de viață și implicit a fiecăruia dintre noi. Qi-ul ambientului în care trăim ne poate influența pe fiecare în parte în qi-ul personal (planul fizic și psiho-afectiv al fiecăruia dintre noi). Aici intervine știința feng shui-ului, care vine să echilibreze și să armonizeze toate aceste energii exterioare, pentru a influența, în ultimă instanță, echilibrul nostru interior.

Cele cinci elemente întâlnite în feng shui (apă, aer, pământ, lemn și foc) se află peste tot în noi și în jurul nostru, sunt, dacă vreți matricea universului. Ele pot fi yin sau yang (masculine sau feminine, active sau pasive).

E bine de știut

În științele chinezești yin (energia feminină -) reprezintă golul sau pasivitatea și yang (energia masculină +)  reprezintă plinul sau activitatea, după forma organelor sexuale masculine și feminine. Fiecare om este compus din toate cele cinci elemente care sunt deopotrivă yin și yang, numai că la bărbați predomină yang-ul, iar la femei yin-ul, pentru ca ei să se poată completa. Totuși, în societatea contemporană, întâlnim tot felul de abateri hilare de la acest principiu ancestral, relatează Carmen Chifiriuc.

Totul în univers este mai mult sau mai puțin feng shui. Însă cei care au mai puțin feng shui sau aproape deloc rămân doar șui.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite