„Dorian“ - spectacol de dans contemporan la UNTEATRU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Albert Costea, în spectacolul „Dorian“      FOTOGRAFII: Adi Bulboacă
George Albert Costea, în spectacolul „Dorian“      FOTOGRAFII: Adi Bulboacă

În acest sfârşit de săptămână, Asociaţia Culturală Control N propune iubitorilor de dans şi teatru un spectacol de dans contemporan – DORIAN, o producţie Control N, care surprinde ultimele 24 de ore din viaţa lui Dorian.

Închis între patru pereţi, în locuinţa în care şi-a petrecut ultimii ani din viaţă, Dorian îşi rememorează trecutul şi îşi trăieşte prezentul în proximitatea sfârşitului. Creat de Oana Răsuceanu, în jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea, combinând dansul cu proiecţiile multimedia, Dorian îşi propune să îi transpună pe spectatori într-o lume pe cât de reală, pe atât de poetică.

”Mai departe de faptul că este un spectacol creat de o echipă interdisciplinară de artişti (super provocator!) şi că pentru mine este o premieră de a face un one man show de dans (să văd cum oi supravieţui!), Dorian este omul prins ca într-o cursă de şoareci în propria viaţă, dar care are şansa să uite trecutul, să-l dea naibii de viitor şi să nu aibă aşteptări... şi gata… poate fi fericit! (oare?)”, actorul-dansator George-Albert Costea despre Dorian.

După ce a semnat regia şi scenariul pentru trei lungmetraje (Love Building, Alt Love Building şi Breaking News – alfat în post-producţie), Iulia Rugină povesteşte despre experienţa lucrului pentru un spectacol de dans:

”Dorian a însemnat pentru mine o ieşire din zona de confort pe care mi-a oferit-o uneori cinema-ul: cadrul A + cadrul B dau povestea C şi emoţia D. La Dorian povestea e emoţie pură. Punctul A e şi punctul D. A fost un altfel de drum, printre imagini, fără rândurile de caiet dictando pe care am învăţat să scriu”.

Mihai Dobre, cel care semnează muzica originală a spectacolului, membru fondator şi vocal Şuie Paparude, spune despre spectacol: ”Pentru mine, povestea din Dorian e ca un vis în loop care se prăbuşeşte peste mine din tavanul dormitorului meu!”.

Premiera spectacolului va avea loc în acest sfârşit de săptămână în Bucureşti, duminică, 30 octombrie, la teatrul UNTEATRU, urmată de reprezentaţii în 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie în acelaşi spaţiu. Pasionaţii de dans contemporan şi teatru din alte trei oraşe îl vor putea întâlni pe Dorian.

Spectacolul va fi itinerat în Timişoara, Craiova şi Ploieşti. În 5 şi 6 noiembrie va fi prezentat la Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” Timişoara, în 14 şi 15 noiembrie la Teatrul Naţional ”Marin Sorescu” Craiova, iar în 21 şi 22 noiembrie la Teatrul "Toma Caragiu” din Ploieşti.

Dorian
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite