Dirijorul Jin Wang readuce magia dansului la Ateneu, în primele două concerte simfonice cu public din 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirijorul Jin Wang
Dirijorul Jin Wang

Joi, 13 şi vineri, 14 ianuarie, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de dirijorul Jin Wang, în primele două concerte simfonice cu public ale anului 2022.  Programul concertelor susţinute de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, va cuprinde dansuri de Piotr Ilici Ceaikovski, Johannes Brahms, Johann Strauss I, Johann Strauss II, Antonin Dvořák.

Acum doi ani, intrarea în carantina provocată de Covid-19 mi-a întrerupt repetiţia cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, aflându-ne cu toţii pe scenă în acel moment. Artiştii au avut mult de suferit de atunci, dar acum sunt foarte fericit că mă aflu din nou în faţa publicului bucureştean pentru a prezenta acest program plin de bucurie şi de speranţă pentru 2022. În acest concert ne vom bucura prin muzică de strălucirea patrimoniului cultural european, ascultând bijuteriile sonore ale lui Johann Strauss, Dvorak, Brahms, Ceaikovski sau Sabin Păutza şi sărbătorind reîntoarcerea la Ateneul Român. Vă doresc tuturor un An Nou fericit şi frumos şi vă urez bun venit la primul concert al Filarmonicii George Enescu din 2022!”, declară dirijorul Jin Wang.

Dirijorul austriac de origine chineză Jin Wang, unul dintre cei mai apreciaţi din generaţia sa, a dirijat peste 600 de concerte şi spectacole de operă. A absolvit cursurile de măiestrie pentru dirijat la Conservatorul din Beijing şi apoi a urmat perfecţionarea la Academia de Muzică de la Viena cu profesorii Karl Österreicher şi Leopold Hager. A fost asistentul dirijorilor Vaclav Neumann şi Peter Eötvös şi a beneficiat de îndrumarea maeştrilor Leonard Bernstein şi Zubin Mehta. Este primul dirijor de origine chineză care a câştigat opt competiţii internaţionale, fiind primul dirijor asiatic care a fost profesor la Stockholm Royal Academy of Music şi primul dirijor de origine chineză - director general muzical în Germania.

A fost dirijor invitat permanent la Opera Naţională din Finlanda şi a prezentat spectacole de operă la Opera Regală din Stockholm şi Opera de Stat din Praga.  La Opera din Malmö a dirijat premiere de Schnittke şi Verdi.  În perioada 2006-2008, când a deţinut funcţia de director muzical general la Mainfranken Theater Würzburg, a prezentat cu acest ansamblu Simfonia nr. 2 de Mahler şi Te Deum de Bruckner. În colaborare cu Societatea „Wagner” din Würzburg a lansat un concert de gală şi un alt concert cu muzică de Wagner, intitulat Ring in 1 Night, cu solişti vocali de la Bayreuth. La pupitrul Orchestrei Naţionale din Taiwan a realizat un turneu în Europa (Germania, Franţa, Luxemburg). Din anul 1993 Jin Wang este dirijor invitat permanent la Orchestra Naţională a Radiodifuziunii din Bucureşti, ansamblu pe care l-a dirijat la evenimentele din cadrul EXPO Shanghai. Dirijorul Jin Wang este cunoscut şi în calitate de compozitor, printre lucrările sale de succes se numără Nokia Variations -  a Travel through Music Styles, Tibet Impressionen - Song from the Roof of the World, Romanian Dances şi două simfonii.

CONCERT SIMFONIC CU PUBLIC

13 şi 14 ianuarie 2021, Sala mare a Ateneului Român, ora 19.00

Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu" 

Jin Wang Filarmonica

Dirijor: JIN WANG

Program: Johann Strauss -Uvertura Liliacul, Johann Strauss -Tritsch Tratsch Polka, Johannes Brahms- Dans ungar nr. 5, Antonin Dvořák -Dans slav, op. 72, nr. 2, Piotr Ilici Ceaikovski -Marea poloneză, Dans spaniol, Sabin Pautza -“Game II”, Franz von Suppé- Uvertura Cavaleria uşoară, Johann Strauss- Marş persan, Johann Strauss - Valsul Vocea primăverii, Johann Strauss- Polka Fără griji, Sabin Pautza- Russian Medley, Johann Strauss-Valsul Dunărea albastră,Johann Strauss - tatăl-Marşul Radetzky.

Accesul în sala Ateneului Român este permis "cu participarea publicului în funcţie de reglementările pandemice, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie". Verificarea acestor condiţii se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.

Începând cu data de 1 ianuarie, ora 12, biletele se pot procura:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român, cu plata în numerar.

-Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea „Calendar“.Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite