Dirijorul Horia Andreescu a intrat în pielea personajului Darth Vader, pe scena Ateneului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dirijorul Horia Andreescu a surprins plăcut publicul prezent la Ateneul Român la un concert simfonic cu muzică din filme, în momentul în care a intrat pe scenă purtând masca personajului Darth Vader din franciza "Star Wars", la care "a asortat", în loc de baghetă, o sabie luminată.


Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, a susţinut, joi şi vineri, pe scena Ateneului Român două concerte simfonice a căror temă a fost muzica din filme.
Cu acest prilej, dirijorul Horia Andreescu a decis să intre în pielea lui Darth Vader şi a dirijat, la un moment dat, din postura acestui personaj, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu". Momentul a încântat publicul prezent la Ateneul Român şi pe membrii orchestrei, care au publicat imagini cu dirijorul în postură de Darth Vader pe Facebook, atrăgând numeroase comentarii amuzante din partea unor utilizatori ai reţelei de socializare.

"Concert minunat la Ateneul Român astă seară, dedicat exclusiv muzicii de film. Dirijorul, Horia Andreescu, a surprins plăcut publicul când a intrat pe scenă purtând masca lui Darth Vader şi o sabie luminată (la interpretarea unei piese din 'Star Wars') (...)", a scris un spectator pe Facebook, după concertul de joi seară.

"Un concert cu muzică de film şi un dirijor care a intrat în pielea personajului. Felicitări mestrului Horia Andreescu!", este un alt mesaj publicat pe aceeaşi reţea de socializare, după concertul de vineri seară.
"Masca este pentru orchestră, nu pentru public. Orchestra e pe post de armată", a remarcat un alt utilizator al reţelei sociale.

"May the Force be with you" (o replică din seria "Războiul stelelor, n.r.), i-a transmis un alt utilizator al reţelei Facebook lui Horia Andreescu.


Pe de altă parte, în cadrul concertelor simfonice de joi şi vineri, dirijate de Horia Andreescu pe scena Ateneului Român, a mai fost prezentată muzică din filme celebre precum "Vă place Brahms", "Naşul", "Harry Potter", "Piraţii din Caraibe" şi "Lista lui Schindler".
Horia Andreescu este dirijorul principal al Filarmonicii "George Enescu" şi unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori români. Fondator al orchestrei de cameră Virtuozii din Bucureşti, profesor asociat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Horia Andreescu a fost mulţi ani director al formaţiilor muzicale Radio. Din colaborările lui Horia Andreescu cu orchestre din România şi străinătate - mai cu seamă din Germania, unde numără 13 ani de "dirijor oaspete permanent" la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, 10 ani cu aceeaşi funcţie la Dresdner Philharmonie şi 21 de ani la Staatskapelle Schwerin -, există peste 60 de înregistrări pe piaţa discografică, dintre care 16 cu orchestre din Europa, potrivit site-ului Filarmonicii Enescu. Totodată, Horia Andreescu a colaborat cu solişti celebri ca Anne Sophie Mutter, Maxim Vengerov, Misha Maisky, Viktor Tretiakov, Elisabeta Leonskaia, Uto Ughi, Zoltan Kocsis etc.
"Star Wars" reprezintă o amplă saga despre spaţiul cosmic, iniţial conceput de George Lucas, şi care cuprinde aventurile unor variate personaje fantastice într-o galaxie îndepărtată, acum mult, mult timp. Seria a debutat cu un prim film în 1977, urmat de alte pelicule care au generat un adevărat fenomen internaţional, dând naştere unei bogate culturi a fanilor.
"Star Wars: Trezirea forţei", de J.J. Abrams, cel mai recent film din franciza epică ştiinţifico-fantastică, a fost lansat vineri pe marile ecrane româneşti.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite