Corina Şuteu: „Discuţia cu Dacian Cioloş a fost esenţială şi a evocat priorităţile în domeniul culturii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea pe care a avut-o joi dimineaţă cu prim-ministrul Dacian Cioloş, pe care o califică drept ”esenţială” şi în cursul căreia au fost evocate priorităţile în domeniul culturii şi discutate detalii despre achiziţia şi amplasarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”.

”Discuţia pe care am avut-o astăzi cu prim-ministrul Dacian Cioloş a fost esenţială pentru a clarifica modul în care Ministerul Culturii participă proactiv şi este integrat în strategiile generale ale Guvernului. De asemenea, discuţia a evocat priorităţile în domeniul culturii pe care e necesar ca Guvernul să le susţină în mod activ şi care corespund unor angajamente de lung termen luate în favoarea sistemului cultural. Nu în ultimul rând, s-au discutat detalii despre achiziţia şi amplasarea «Cuminţeniei Pământului». Am considerat întotdeauna că exprimarea cât mai directă a punctelor de vedere argumentate oferă cel mai just cadru pentru o bună guvernanţă. Acesta este şi punctul de vedere al prim-ministrului Dacian Cioloş”, a scris joi Corina Şuteu.

Corina Şuteu a fost chemată, joi, la Palatul Victoria pentru o discuţie cu prim-ministrul Dacian Cioloş, legată de informaţiile potrivit cărora ar intenţiona să demisioneze din funcţia de ministru al Culturii, au declarat surse guvernamentale pentru News.ro.

Existenţa întâlnirii a fost confirmată ulterior de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. "Premierul Dacian Cioloş a avut azi la sediul Guvernului o discuţie cu ministrul Corina Şuteu despre câteva aspecte legate de sprijinul acordat Ministerului Culturii. Împreună s-au pus de acord asupra câtorva priorităţi pe care doamna Corina Şuteu le va urmări până la finalul mandatului", a declarat Iolu.

Miercuri seara au apărut informaţii legate de faptul că ministrul Şuteu ar intenţiona să plece din Guvern, nemulţumită de obiecţiile ridicate faţă de intenţia sa ca sculptura lui Constantin Brâncuşi, ”Cuminţenia Pământului”, să fie expusă la Muzeul Satului.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite