Conferinţă despre „Lupta lui Iacob cu îngerul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită sâmbătă, 26 noiembrie, începând cu ora 18.00, în Galeria de Artă Europeană la conferinţa „Confruntarea, simbol al transformării“, susţinută de dr. Mălina Conţu, muzeograf în cadrul Secţiei de Artă Europeană a MNAR.

Prelegerea va avea drept punct de plecare lucrarea de secol al XVII-lea „Lupta lui Iacob cu îngerul“, semnată de un pictor anonim flamand şi expusă în sala Rubens şi Rembrandt a Galeriei de Artă Europeană în perioada 2 noiembrie 2016 - 31 ianuarie 2017, în cadrul programului „Opere în prim-plan“ care vizează punerea în valoare a lucrărilor aflate în depozitele Secţiei de Artă Europeană.

Dr. Mălina Conţu va vorbi despre această reprezentare iconografică în contextul care a generat tabloul, realizând o conexiune cu alte reprezentări similare şi cu semnificaţia culturală recentă a episodului biblic.

„De-a lungul timpului, oamenii au creat eroi pentru a avea modele la care să se raporteze etic şi moral, care să le ofere puterea de a spera şi de a trece peste greutăţile vieţii. Aceste personaje persistă în imaginarul colectiv, fie că sunt eroii de poveste ai copilăriei sau sfinţii protectori ai maturităţii şi bătrâneţii. Episodul Luptei lui Iacob cu îngerul ilustrează în mod particular un exemplu de transfigurare a eroului dintr-un personaj dominat de frică şi umilinţă, într-o fiinţă inteligentă şi un conducător principial”,

a explicat dr. Mălina Conţu.

Prelegerea va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, ora 18.00 şi miercuri, 7 decembrie, ora 16.00.

Pentru a participa, utilizaţi butonul Înscrie-te online de pe site-ul www.mnar.arts.ro sau sunaţi la telefon 021.314.81.19.

image

„Lupta lui Iacob cu îngerul“, anonim flamand, secolul al XVII-lea

Info

Confruntarea, simbol al transformării

Anonim flamand - Lupta lui Iacob cu îngerul, secolul al XVII-lea

Galeria de Artă Europeană, sala Rubens şi Rembrandt

sâmbătă, 26 noiembrie, ora 18.00

miercuri, 7 decembrie, ora 16.00

Înscrieri pe site-ul www.mnar.arts.ro sau la 021.314.81.19

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite