Berlinale 2017 „Ana, mon amour“ - Ursul de Argint pentru montaj, prin Dana Bunescu. Ursul de Aur - primit de Ildikó Enyedi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dana Bunescu a primit sâmbătă Ursul de Argint pentru realizări artistice şi tehnice deosebite, pentru montajul filmului „Ana, mon amour“, regizat de Călin Peter Netzer. Filmul „On body and soul” (Ungaria), de Ildikó Enyedi, a câştigat Ursul de Aur la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Filmul "Ana, mon amour" a primit trofeul Ursul de Argint pentru cel mai bun montaj, prin Dana Bunescu, în cadrul unei gale care s-a desfăşurat în această seară la Berlin.

Adevărul a prezentat LIVE TEXT amănunte de la Gala Berlinale 2017

Ora 21:02 - Premiul pentru cel mai bun film şi trofeul Ursul de Aur - On body and soul, regizat de Ildikó Enyedi (foto jos), care a primit şi trei premii din partea juriilor independente, printre care şi un premiu FIPRESCI.

image

Ildikó Enyedi, marea câştigătoare a Berlinalei 2017, pentru "On body and soul"  FOTO: Florin Ghioca

Ora 20:57 - Premiul special al juriului - Félicité, o coproducţie Franţa / Senegal / Belgia / Germania / Liban.

Ora 20:53 - Premiul Alfred-Bauer, pentru filmul care deschide noi perspective, anunţat de Maggie Gyllenhaal - "Pokot" (Polonia).

Ora 20:50 - Premiul pentru cel mai bun regizor - Aki Kaurismaki, care a primit premiul în sală, glumind cu Ursul pe post de microfon.

Ora  20:45 - Premiul pentru cea mai bună actriţă - Kim Min-hee - Coreea, pentru rolul în filmul "On the beach at night alone"

Ora 20:42 - Premiul pentru cel mai bun actor - Georg Friedrich - filmul "Bright Nights". Actorul a urcat pe scenă cu o şapcă pe cap.

Ora 20:36 - Premiul pentru cel mai bun scenariu - "Una mujer fantastica" - Sebastian Lelio, Gonzalo Maza.

Ora 20:32 - Juriul urcă pe scenă. Premiul pentru contribuţia adusă cinematografiei este anunţat chiar de preşedintele juriului.

Premiul pentru montaj - "The Silver Bear goes to...."

Dana Bunescu primeşte Ursul de Argint pentru montajul filmului "Ana, mon amour"!

Românca a urcat pe scenă atât de emoţionată încât nu a putut decât să mulţumească, cu ochii în lacrimi.

Ora 20:25 - Directorul festivalului îi aduce un omagiu regizorului Milos Forman şi face un rezumat al filmelor prezente în competiţie. Sunt prezentate imagini din fiecare film. "Ana, mon amour", filmul lui Călin Peter Netzer a intrat ultimul în competiţie, având proiecţie vineri seara.

UPDATE ora 20:20, ora României

Premiul pentru cel mai bun film documentar  - #Ghost Hunting - Raed Andoni

Ora. 19.00, ora locală:

Gala a început, iar prezentatoarea, o cunoscută actriţă de comedie germană a prezentat deja juriul, precum şi primele premii.

După o pauză de un an, timp în care nu a fost prezentă în competiţia oficială de la Berlinale, România revine cu „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer. După ce a câştigat, în 2013, Ursul de Aur cu pelicula ”Poziţia copilului”, regizorul Călin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un film ce explorează dinamica celor mai importante relaţii din viaţa unui om. ”Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. 

Corespondenţă de la Berlin, cu sprijinul Institutului Cultural Român, realizată cu echipamente furnizate de F64.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite