Ateneul Român găzduieşte instalaţia documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De pe 14 decembrie, instalaţia documentară itinerantă dedicată legendarei pianiste de origine română Clara Haskil poate fi vizitată în holul Ateneului Român, unde va rămâne până la începutul săptămânii viitoare.

Desfăşurată pe 10 panouri impresionante, proiectul acoperă parcursul profesional şi biografic al inegalabilei pianiste de origine română: de la primii ani ai vieţii, petrecuţi la Bucureşti, şi primele lecţii de pian, până la perioada de glorie din anii ’50.

Informaţiile documentare sunt însoţite de fotografii şi documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne şi a Fundaţiei Clara Haskil din Elveţia.

Cea care semnează concepţia şi textele expoziţiei este managerul cultural Oana Boca Stănescu; designul aparţine Iuliei Ţurcanu, artist grafic.

Proiectul, realizat cu sprijinul AFCN, reprezintă una dintre noutăţile ediţiei din acest an ale Festivalului Internaţional Clara Haskil, eveniment iniţiat în urmă cu trei ani la Sibiu, care îşi propune să readucă în actualitate culturală românească numele regretatei pianiste.

Bucureştiul este cel de al doilea oraş în care ajunge proiectul, pe lista oraşelor pe care organizatorii Fetivalului le au în vedere aflându-se şi Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov.

Clara Haskil
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite