Comoara din spatele casei: descoperirea făcută într-un oraş australian în care opera un faimos spărgător de bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura

O mică avere a fost descoperită de muncitorii care lucrau la curăţarea unui teren din oraşul australian Gold Coast. Presa locală scrie că sunt bancnote vechi în valoare de aproximativ 200.000 de dolari, îngropate la o adâncime de aproximativ 60 de centimetri, în cutii sigilate de plastic.

Banii au fost predaţi poliţiştilor pentru cercetări, în vederea descoperirii originii lor. În plus, după cercetări suplimentare în curtea în care au fost găsite, forţele de ordine au descoperit şi mai multe cutii. 

„E o nebunie, abia s-au apucat de săpat şi deja au găsit mai multe“, a declarat unul dintre muncitori. 

În cutii se află bancnote de 100 de dolari, care au fost scoase din circulaţie în Australia în 1996. 

Descoperirea a stârnit o adevărată frenezie în rândul localnicilor din oraşul de altfel liniştit.

„Este uimitor că trăieşti într-o zonă atât de liniştită şi deschizi într-o zi televizorul şi constaţi că în curtea vecinilor erau îngropaţi zeci de mii de dolari. Mâine aducem excavatorul şi ne punem pe săpat, cine ştie ce găsim şi noi în curte“, a declarat o rezidentă pentru ABC News. 

Ea susţine că descoperirea a dus şi la tensiuni, încrederea scăzând în rândul vecinilor.

„Nu cred că au încredere unul în celălalt, ar prefera să facă asta singuri ... sunt prea mulţi bani la mijloc pentru a avea încredere în ceilalţi“, a recunoscut ea.

Înregistrările imobiliare arată că terenul era probabil un lot vacant la sfârşitul anilor '80, cam în aceeaşi perioadă în care un renumit spărgător de bănci, Brenden Abbott, viza sucursalele din Gold Coast.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite