Colecţii de gresie şi faianţă. Poţi vedea amenajarea dinainte şi le cumperi la pachet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gresie si faianta

Indiferent dacă renovaţi sau construiţi o baie de la zero, trebuie să fiţi atenţi atunci când alegeţi gresia şi faianţa pentru baie. Spre deosebire de materiale pe care le folosiţi înamenajarea casei, acestea sunt expuse umidităţii şi temperaturilor în schimbare.

Odată ce vă puneţii în minte să schimbaţi gresia şi faianţa din casă, aţi putut avea surpriza să descoperiţi o varietatea de modele existente pe piaţă, care mai de care mai atractive. Şi cu cât sunt mai multe, cu atât mai grea pare să fie alegerea.

Dar să nu ne grăbim, înainte de a alege modelele preferate, primul pas pe care ar trebui să-l aveţi în vedere este calcularea bugetului. Acest lucru vă va ajuta să vă menţineţi ideile sub control pe măsură ce treceţi prin procesul alegerii greisiei, faianţei şi celorlalte accesorii pentru baie sau bucătărie.

Alegerea gresiei şi faianţei

Gresia şi faianţa sunt disponibile în multe varietăţi de culori, texturi, dimensiuni şi materiale. De la alb lucios curat până la verde salvie, geometric şi modern sau stilul rustic, gresia este unul dintre cele mai diverse elemente decorative disponibile.

Gresia joacă un rol extrem de important, deoarece nu numai că impermeabilizează suprafaţa, ci determină şi aspectul general al băii. Indiferent ce variantă alegeţi, este important să aveţi în vedere factorii externi, cum ar fi umiditatea sau gradul de uzură.

image

 Ceramica şi porţelanul sunt cele mai populare opţiuni de faianţă datorită durabilităţii şi uşurinţei de întreţinere, în timp ce piatra naturală este poroasă şi poate reţine murdăria. Alegerea plăcilor de faianţă este în primul rând o chestiune de gust, acestea putând fi aranjate prin combinaţia câtorva culori şi modele diferite. Jucaţi-vă cu mode şi culori îndrăzneţe, dar asiguraţi-vă că la final lucrarea spune o poveste şi toate elementele îşi găsesc o potrivire.

De câte tipuri este gresia în funcţie de materialul din care este făcută:

Probabil că sunteţi familiarizaţi cu tipurile des întâlnite în magazine, cum ar fi plăcile ceramice şi cele de porţelan, însă pe piaţă au apărut materiale diferite în funcţie de cererea şi nevoile cumpărătorilor:

  • ceramică
  • porţelan
  • sticlă
  • marmură
  • granit
  • piatră naturală

Alegerea culorilor

Indiferent dacă lucraţi cu un designer sau pe cont propriu, alegerea culorilor ar trebui să fie pe placul celor care vor locui în casă. Dacă sunteţi o familie cu copii, poate o variantă ar fi să alegeţi culori simple sau modele adaptate vârstei lor. Dacă familia dvs. a trecut de stadiul creşterii copiilor, puteţi opta pentru o schemă de culori şi modele care să exprime stil şi eleganţă.

image

Greşeli frecvente:

Alegerea greşită a cantităţii de plăci

Atunci când nu lucrezi cu un specialist, există riscul să faci diferite greşeli specifice începătorilor.  Estimările incorecte ale materialelor de care vei avea nevoie este una dintre cele mai frecvente. Dacă achiziţionezi mai mult decât ai nevoie pierzi bani, dacă nu cumperi suficiente materiale întârzii lucrarea sau chiar eşti nevoit să improvizezi în cazul în care nu mai găseşti modelele de gresie şi faianţă alese initial.

Preţ versus calitate

Achiziţionarea unui produs ieftin vă poate ajuta să economisiţi bani, dar este foarte posibil ca mai târziu să realizaţi că şi calitatea produsului este la fel de scăzută. Alege cu responsabilitatea atunci când faceţi investiţii pentru casă.

Modul de întreţinere

Unele modele sunt disponibile la un preţ ieftin, dar se întreţin greu şi pe termen lung se dovedeşte a nu fi cea mai bună opţiune. Înainte de achiziţie, verificaţi modul de întreţinere al plăcilor de gresie şi faianţă.

Pentru că tot mai multe persoane s-au confruntat cu aceste situaţii, producătorii s-au gândit să vină în întâmpinarea clienţilor cu varianta prin care pot vedea designul gândit de specialişti dinainte să cumpere, oferindu-le inclusive consilierea de care au nevoie cu privire la cantitatea achiziţionată sau modul de întreţinere. Mai multe detalii găseşti AICI.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite