Cocktailul-vedetă al sezonului: Cola cu vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de vinuri au un motiv în plus pentru a cumpăra câteva sticle din licoarea favorită. Specialiştii din străinătate au inventat un cocktail ce combină proprietăţile curative ale băuturii cu efectul energizant al Coca-Colei.

În Argentina, este cunoscut sub denumirea de sucul lui Dumnezeu, în Africa de Sud este numit katemba, în Croaţia - bambus, iar în Chile - jote (vultur negru). Dar cei mai mulţi care consumă Cola cu vin roşu, cunosc băutura după denumirea în spaniolă, calimocho, deoarece Spania este locul originar al acestui cocktail ieftin şi bun.    

Potrivit publicaţiei britanice ,,The Guardian“, băutura va fi cunoscută sub o altă denumire şi va fi accesibilă unui public mai larg. Steven Grasse, producătorul, care a mai lansat Hendrick's Gin şi Sailor Jerry Rum, consideră că Spodee poate fi combinat cu aproape orice: ,,de la mixuri cu sifon şi gheaţă, la suc de portocale sau tonic“.

Licoarea ce îmbină spiritele

Iniţial Grasse a avut o altă idee. Inspirat de perioadă Marii Crize, Spodee este fabricat din vin ieftin de ţară, cu diverse arome, ierburi de grădină şi fructe. La origini, era oferit doar la petreceri: ,,Am descoperit Spodee în timpul cercetărilor istorice“, a spus Grasse. ,,Am fost intrigat pentru că am crezut că ştiu totul despre băuturile din Marea Criză, aşa că le-am combinat pe cele două. Am creat un vin care le îmbină, după cum se îmbină şi spiritele“, a explicat producătorul.

Totuşi, nu e o descoperire

Cu peste 27 de milioane de sticle vândute, băutura a readus prestigiul cocktailurilor de vinuri.
Totuşi, Rob Cameron, fondatorul vinăriei Invivo Wines din Noua Zeelandă, nu e surprins de succesul acestui trend: ,,Amestecul de vin roşu şi Cola nu e o descoperire“, a declarat Cameron. ,,În Asia e deja o obişnuinţă de ani buni şi cu certitudine acest trend este productiv pentru piaţa vinurilor, ca o formă de «introduce în vinuri» pentru noii consumatori. Inovaţia este binevenită în orice domeniu, mai ales în industria demodată a vinurilor“, a adăugat acesta.

Pe de altă parte, Cameron nu consideră că amestecul ar putea constitui o ameninţare pentru băutorii de vin, care ,,iubesc vinul pentru calităţile sale intrinseci şi evită amestecurile cu alte licori“. Din punctul său de vedere, cocktailurile sunt în tendinţe atâta timp cât sunt pe gustul consumatorilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite