Cinci ani de recunoştinţă: un pinguin înoată 8.000 de kilometri în fiecare an pentru a-şi revedea salvatorul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pensionar şi-a făcut un prieten necuvântător pentru o viaţă după ce a îngrijit un pinguin muribund găsit pe o plajă de lângă Rio de Janeiro, în Brazilia. Pasărea petrece opt luni pe an alături de salvatorul său, apoi se întoarce acasă ca să se reproducă.

Joao Pereira de Souza, în vârstă de 71 de ani, a descoperit în anul 2011 un pinguin care era pe moarte, pe o plajă de pe o insulă din apropierea oraşului Rio de Janeiro, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Acesta a îngrijit pasărea acoperită de urme de petrol timp de o săptămână, iar după ce s-a vindecat a eliberat-o în mare.

Brazilianul nu se mai aştepta să-şi vadă noul prieten, aşa că a fost uimit când acesta s-a reîntors câteva luni mai târziu „acasă”.

Pinguinul botezat Dindim pleacă să se reproducă, dar întotdeauna se întoarce la casa lui de Souza, între pasăre şi pensionarul brazilian creându-se o legătură emoţionantă, după cum se poate observa dintr-un videoclipul postat pe YouTube.

În prezent, Dindim petrece opt luni alături de de Souza, pentru ca în restul anului acesta să se împerecheze de-a lungul coastei de vest a Americii de Sud, lângă Argentina şi Chile. Aventura comună a celor doi îi face pe protagonişti să aibă o relaţie unică, pinguinul înotând aproximativ 8.000 de kilometri pentru a se întoarce la de Souza.

Iubesc pinguinul ca pe propriul meu copil şi cred că şi pinguinul mă iubeşte, a declarat Pereira de Souza pentru Globo TV. Acesta mai povesteşte că pinguinul soseşte la el în iunie şi pleacă în februarie, la fiecare revedere fiind tot mai afectuos şi mai fericit.

Pereira de Souza i-a creat prietenului său o dietă personalizată pe bază de peşte pentru a-i da putere acestuia să înoate şi să se reproducă. Nimeni nu are voie să-l atingă pe pinguin, Dindim „capsându-i ” pe toţi cei care încearcă să o facă, cu excepţia, bineînţeles, a pensionarului brazilian.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite