Cele mai scumpe şi inutile obiecte din lume: cât costă figurina Hello Kitty din platină şi cum arată pliculeţul de ceai în valoare de 14.000 de dolari FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scumpa Hello Kitty este decorată cu diamante, rubine, safire roz, ametiste şi topaze albastre. FOTO dorogists.com
Scumpa Hello Kitty este decorată cu diamante, rubine, safire roz, ametiste şi topaze albastre. FOTO dorogists.com

Faptul că miliardarii lumii aruncă sume uriaşe de bani pe lucruri inutile nu mai este un secret. Totuşi, achiziţiile bizare ale acestora nu încetează să şocheze. Plicul de ceai cu diamante şi figurina Hello Kitty din platină sunt doar două din obiectele cu preţuri exorbitante cumpărate de magnaţi.

Personajul Hello Kitty din desenele animate japoneze este în vogă de zeci de ani, ajungând chiar şi în România de ceva vreme. Dar nu v-aţi fi imaginat că există o Hello Kitty din platină, al cărei preţ se ridică la 163.000 de dolari. Figurina are 3,8 cm lăţime şi 5,6 cm înălţime, o greutate de 590 g şi este decorată cu diamante, rubine, safire roz, ametiste şi topaze albastre. Modelul unicat a fost vândut în decembrie 2006 în mall-ul Mitsukoshi din Tokyo.

Cea mai scumpă pizza din lume a fost vândută în pizzeria Bellissima Pizza din New York. Chiar dacă ingredientele acesteia nu justifică preţul de 125 de dolari pentru o felie, acest lucru nu înseamnă că nu este un preparat special. Peşte făcut cremă, arpagic, patru tipuri de caviar persan, coadă de homar din Oceanul Atlantic tăiată subţire, caviar de somon şi wasabi - acestea sunt ingredientele unei pizza suficientă pentru opt persoane.

FOTO dorogists.com

pizza

Pe data de 20 iulie 2006, compania Tequila Ley.925 i-a vândut o sticlă de tequila făcută din platină şi aur alb unui colecţionar privat din Ciudad de Mexico la preţul de 225.000 de dolari. Băutura a fost făcută 100% din suc de agavă albastră şi a fost învechită timp de şase ani. Compania a intrat în Cartea Recordurilor pentru lansarea pe piaţă a celei mai scumpe sticle de alcool din lume. Dacă nu vă permiteţi sticla din platină sau din aur, atunci poate vă veţi permite sticla de tequila din argint şi aur, care costă „doar” 25.000 de dolari.

FOTO dorogists.com

tequila

Cei mai buni jucători la Cupa Mondială de Cricket din 2007 au primit, fiecare, câte o minge de cricket decorată cu diamante. Fiecare exemplar a fost decorat cu 5728 diamante, în valoare de aproximativ 68.500 dolari.

FOTO dorogists.com

minge cricket

Compania de bijuterii Boodles a creat această punguţă de ceai cu diamante în onoarea celei de-a 75-a aniversări a companiei britanice de ceai PG Tips. Aceasta a fost creată manual şi decorată cu 280 de diamante, fapt ce explică şi preţul de pe etichetă: 14.000 de dolari.

FOTO dorogists.com

punguta de ceai

Potrivit ABC.com, într-un Manhattan extrem de aglomerat, parcarea este considerată cea mai bună afacere imobiliară. Unii oameni cumpără locuri de parcare chiar şi fără a avea maşină, doar pentru că este o investiţie profitabilă. Pentru aproape un sfert de milion de dolari, mai exact pentru suma de 225.000 de dolari, vă veţi alege cu un spaţiu gol de 2,5 metri.

FOTO dorogists.com

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite