Cele mai frumoase grădini botanice din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are multe grădini botanice frumoase, chiar dacă cele mai multe nu sunt aşa de cunoscute precum cea din Bucureşti. În aceste grădini, cu plante specifice zonei noastre, dar şi cu plante exotice, turiştii se pot plimba, dar pot fi învăţa, decă sunt interesaţi, detalii despre fiecare specie în parte.

Cele mai frumoase grădini botanice din România. Grădina Botanică Dimitrie Brândză din Bucureşti

Grădina se întinde pe o suprafaţă de 17,6 hectare şi cuprinde peste 10.000 de plante din întreaga lume, scrie Infoturism.ro. Există şi sere tropicale, unde pot fi văzute 5.000 de plante exotice şi fluturi. Prima grădină botanică din Bucureşti a fost construită în 1860 de către Carol Davila, lângă Facultatea de Medicină. În anul 1884 botanistul român Dimitrie Brândză şi peisagistul belgian Fuchs au decis amplasarea grădinii botanice pe locul actual. Grădina a fost inaugurată abia în 1891, după finalizarea serei. Aici se află şi Muzeul de Botanică, amplasat într-o clădire în stil brâncovenesc, unde pot fi văzute peste 5.000 de plante.

Cele mai frumoase grădini botanice din România. Grădina Vasile Fati din Jibou, Sălaj

(FOTO Romaniaverde.ro)

image

Acest parc se întinde pe 24 de hectare şi a fost inaugurat în 1968. În grădina botanică din Jibou există numeroase specii exotice, o colecţie de palmieri, o grădină zoologică şi o grădină japoneză, dar şi un acvariu. Grădina se află chiar în parcul castelului medieval al familiei Wesselenyi, care fusese amenajat de un grădinar din Viena.

Cele mai frumoase grădini botanice din România. Grădina Anastasie Fatu din Iaşi

(FOTO Islive.ro)

image

Grădina ocupă o suprafaţă de 100 de hectare şi a fost deschisă în 1856, fiind astfel prima grădină botanică inaugurată în România. Aici se află cea mai mare colecţie de specii de trandafiri din ţara noastră şi numeroase specii de crizanteme.

Cele mai frumoase grădini botanice din România. Grădina Alexandru Borza din Cluj

(FOTO Calatorim.ro)

image

Parcul a fost deschis în 1920 şi are o suprafaţă de 14 hectare. Aici pot fi admirate plante care cresc pe întregul teritoriul al ţării noastre. De asemenea, sunt numeroase plante exotice, o grădină romană şi una japoneză.

Cele mai frumoase grădini botanice din România. Grădina Răsvan Angheluţă din Galaţi

(FOTO Infopensiuni.ro)

image

Tot una dintre cele mai frumoase grădini botanice din România, parcul Răsvan Angheluţă din Galaţi a fost deschis abia în anul 1990 şi ocupă 18 hectare. Printre colecţiile sale se numără plante tropicale şi peste 300 de soiuri de trandafiri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite