Cele mai frumoase declaraţii pentru mama de la cititorii adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi v-am întrebat, voi aţi răspuns. Ce te-a învăţat mama ta? Fiecare şi-a adus aminte de o lecţie primită de la cea care le-a marcat existenţa în cel mai duios fel posibil.

De 8 martie, v-am întrebat care este lucrul cel mai important pe care mama vi l-a insuflat. Răspunsurile numeroase, lăsate pe pagina de Facebook a publicaţiei „Adevărul”, ne fac să credem că aceasta este o zi care ar merita să fie mai des sărbătorită. Lăsăm declaraţiile voastre să vorbească de la sine. 

Joanne Madeline Radu: Desigur că ne gândim la mama. Este fiinţa în interiorul căreia am evoluat. Este legătura unică şi indestructibilă, sfântă, care dăinuie dincolo de viaţă. Mamă, te iubesc şi respect tot ceea ce am învăţat de la tine, datorită ţie sunt omul de acum şi cred că ai fi mândră! Păcat că nu mai eşti aici să îţi spun asta, dar tu trebuie să simţi... 

  

Roşia Victoria: Îi mulţumesc pentru tot ce m-a învăţat şi pentru ce mi-a dăruit: dragoste, înţelepciune, dăruire, demnitate şi puterea de a o lua mereu de la început! Îi mulţumesc mamei pentru că ea m-a învăţat să mă respect şi să respect pe alţii, m-a învăţat să fiu mai bună, m-a ascultat întotdeauna şi a fost alături de mine mereu. 

  

Adina Tulceanu: Încă de când eram pe băncile şcolii, mama mi-a spus: „Fii tu însuţi şi oamenii potriviţi te vor iubi pe tine, cea adevărată”. Am crescut şi am realizat că cineva va fi întotdeauna mai frumos ca tine, mai deştept sau mai tânăr ca tine, însă nimeni nu poate fi ca TINE. 

  

Virginia Pătruţescu: Am plecat la 17 ani de acasă, la facultate. Atunci, Mama mi-a spus să nu folosesc prea des cuvântul „Tu” deoarece apropierea conduce uneori la ceartă. Aşa şi este, vorbirea în termeni politicoşi nu-i permite interlocutorului să te certe. Referitor la politeţe, aş dori să mai adaug şi faptul că mi-am adus aminte de bunicul, care, atunci când întâlnea un copil, zicea: „Sărutmâna, tataie”, astfel că toţi nepoţii vorbeau politicos. Cred că cel mai important lucru în educaţie este politeţea! 

Elena Cluceru: Am învăţat de la mama să nu ratez nicio şansă de-a face ceva extraordinar, fie că este o bucurie sau doar un sfat aceste lucruri îmi vor rămâne mereu şi mă voi bucura de ele ori de câte ori îmi voi aduce aminte. 

  

Mirela Gavrilă: Îi sunt recunoscătoare mamei mele şi o iubesc nespus de mult pentru că m-a învăţat să fiu MAMĂ! 

  

Cătălina Laura Dimitriu: Cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la mama este să nu judec pe nimeni. Mereu s-a spetit să mă facă să înţeleg acest lucru şi într-un târziu am înţeles că are mare dreptate. Fiecare om este responsabil pentru greşelile lui şi doar Dumnezeu îl poate judecă, eu pot doar să încerc să înţeleg şi să iert... 

Alexandra Bar: Mama m-a învăţat SACRIFICIUL izvorât din iubirea ei totală, nemărginită, completă şi iremediabilia faţă de mine. E o lecţie la care asist zi de zi, de fiecare dată şi mai uimită! 

  

Adam Alina Simona: Mama niciodată nu ne învaţă de rău, dar niciodată. De la mama am învăţat să fiu om cinstit, corect şi sincer, să nu uit niciodată de unde am plecat şi cine mi-a fost aproape şi, cel mai important, am fost învăţată să respect chiar dacă cei din jurul meu nu o fac. La mulţi ani, doamnelor din redacţia Adevărul şi nu numai! Să aveţi o zi mai bună ca a mea! 

  

Maria Pascu: De la mama am învăţat că voi îmbătrâni doar atunci când locul speranţelor va fi luat de regrete. Ea m-a învăţat să zbor, să visez, să mă joc, indiferent de vârstă. Şi, mărturisesc, nimic din toate astea nu mi-e străin încă! 

  

Elena Harabagiu: La mulţi ani, mami! Unei singure fiinţe de pe lumea asta îi datorez tot ceea ce sunt astăzi: mamei mele. Cea mai dulce, minunată şi răbdătoare fiinţă. Îmi iubesc enorm părinţii, însă astăzi îmi doresc să-i mulţumesc mamei mele. Simplul cuvânt€™ „€™mama” €™înseamnă atât de mult pentru mine. Nici cu cele mai mari bogăţii de pe lumea asta nu aş putea să răsplătesc ceea ce a făcut pentru mine. Mi-a fost mamă, profesor şi prietenă atunci când am avut nevoie. Întotdeauna m-a încurajat spunându-mi: „Ai reuşit, continuă! N-ai reuşit, continuă!”. Te iubesc, mama! 

  

Pamela Iolanda: Am învăţat că muzica atinge sufletul omului. De la ea am învăţat să cânt. 

Bleotu Macrina: Cel mai mult m-a învăţat să-mi iubesc fiica, la fel de mult cum m-a iubit ea, să fiu caldă să-mi exprim dragostea. Am ajuns la concluzia lui Moromete (Marin Preda): „Dacă dragoste nu e, nimic nu e”. 

Berzantu Alina: Am învăţat cum să-mi cresc fata, să fiu alături de ea... să-i fiu şi mamă, dar, mai ales, prietenă, confidentă. 

Raluca Lupulescu Soare: Să fiu creativă, să-mi stimulez creativitatea. Când eram mică scriam eseuri împreună. Şi foarte multe altele, de viaţă elegantă şi armonioasă!

Citeşte şi:

O ceartă cu mama şi dor de casă: o scrisoare veche de 1.800 de ani care dezvăluie viaţa unui soldat roman

Statutul femeii în România comunistă: emancipată şi eliberată prin muncă după război, producătoare, mamă şi soţie în timpul perioadei pronataliste severe

Cealaltă jumătate

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite