„Cate“, aplicaţia care ascunde amanţii

0
0
Din cei peste 10.000 de utilizatori care au descărcat aplicaţia, 70% sunt femei
Din cei peste 10.000 de utilizatori care au descărcat aplicaţia, 70% sunt femei

Utilizatorii de telefoane cu Android au acces la o nouă aplicaţie care, printr-o simplă apăsare de buton, şterge mesajele şi apelurile compromiţătoare.

La doar câteva zile de la lansare, aplicaţia a fost descărcată de peste 10.000 de utilizatori, dintre care aproximativ 70% sunt femei, scrie „The Daily Telegraph“. „Cate“, care înseamnă „ştergerea apelurilor şi a mesajelor text” (Call and Text Eraser), este o aplicaţie special destinată persoanelor care îşi înşeală partenerii de viaţă şi care poate fi descărcată de orice utilizator de Android pentru doar 3,7 euro.

Mai exact, cu ajutorul lui „Cate“ toate mesajele şi apelurile incriminatoare dispar din telefon la simpla apăsare a unui buton. Utilizatorii pot ştearge toate informaţiile personale din telefon, astfel încât numele amantei sau al amantului să nu fie afişat niciodată pe ecran atunci când sună. Alternativ, infidelii pot ascunde numerele dintr-o listă de contacte, precum şi anumite mesaje sau apeluri.  În plus, „Cate“ poate fi programată să şteargă un mesaj prin mişcarea telefonului – opţiune foarte utilă atunci când proprietarul este surprins de partener citind un astfel de text compromiţător. Totuşi, mesajul poate fi recuperat ulterior, „Cate“ permiţând vizualizarea datelor şterse.

Cel mai important, însă, este faptul că aplicaţia rămâne secretul dintre utilizator şi smartphone-ul său - ea nu apare pe ecranul aparatului.

Inventată de un poliţist

Producătorii spun că tehnologia folosită de aplicaţie este „cea mai nouă şi mai inovatoare în domeniul păstrării secretelor personale“.

Inventată de un poliţist din Miami, SUA, „Cate“ a fost cumpărată apoi de un antreprenor din Boston în vârstă de 25 de ani, Neal Desai. Deşi cei mai mulţi utilizatori o folosesc pentru a-şi ascunde infidelităţile, Desai susţine că aplicaţia a fost iniţial destinată „celor care vor să-şi protejeze intimitatea, în primul rând oficialilor statului şi oamenilor de afaceri şi abia apoi cuplurilor“.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI!

Banner Adevărul Life
Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite