Unde le place tinerilor turişti români să-şi petreacă vacanţele şi ce buget au pentru distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii reprezintă 20% din piaţa mondială a turismului, iar procentul creşte de la an la an, potrivit celui mai recent report ITB World Travel Trends. Românii cu vârsta până în 30 de ani au început să-şi petreacă tot mai multe vacanţe în afara ţării, preferinţele lor pentru cazare, tranport şi destinaţiile alese fiind indicate de un portret-robot al tânărului turist român.

Conform datelor oferite de o analiză realizată anul acesta de tour operatorul de vacanţe charter Christian Tour, tânărul turist român are de obicei două vacanţe scurte, de tip city-break, în Europa, şi o vacanţă de vară de şapte până la 10 zile în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania. Cheltuiala medie pentru un sejur este de aproximativ 300 - 350 euro/persoană, care include cazarea şi transportul.

"Aproximativ 30% din clienţii Christian Tour sunt tineri. Mai mult, se observă o creştere a numărului de vacanţe efectuate de tineri într-un an, implicit şi o creştere a bugetului de vacanţă anual. Deşi aleg cazări mai modeste ca buget, cu mic-dejun sau self catering, tinerii turişti români obişnuiesc să cheltuie sume suplimentare la destinaţie pentru diverse sporturi de agrement, distracţie, excursii sau închirieri de autoturisme", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Tinerii amatori de vacanţe din România călătoresc frecvent în grupuri de opt până la 10 persoane şi aleg vile de închiriat în totalitate. Optează frecvent pentru transportul individual (maşină proprie) sau autocar. Aleg transportul cu avionul doar pentru destinaţii mai îndepărtate care implică şi traversări cu feribotul sau durate foarte lungi de condus (insula Creta, Rodos, Antalya, oraşe şi staţiuni din Spania). Un grup este cel mai des compus din băieţi şi fete în egală măsură, dar de regulă fetele aleg destinaţia. De asemenea, tot reprezentantele sexului frumos sunt cele care se ocupă de chestiunile operaţionale (alegerea cazării, rezervarea, alegerea serviciilor opţionale).

Potrivit unor studii internaţionale, scopul tinerilor care călătoresc e să vadă locuri noi, să viziteze obiective turistice şi să îşi facă prieteni, nefiind deranjaţi de absenţa vieţii de noapte a oraşelor sau staţiunilor în care ajung. În schimb, conform datelor Christian Tour, tinerii români optează pentru destinaţii cunoscute, ca acelea din Grecia, Turcia, Bulgaria şi Spania, dar se orientează către oraşele şi staţiunile din aceste ţări unde există viaţă de noapte intensă şi unde găsesc şi cazări accesibile ca buget. Astfel, destinaţiile preferate ale tinerilor turişti români sunt Laganas (Zakynthos), insula Mykonos, Ibiza (Spania), Magaluf (Spania), Nidri (Lefkada), Rodos Town şi Faliraki (Rodos), Cavos şi Corfu Town (Corfu), Kemer (Antalya), Hersonissos, Agios Nikolaos şi Malia (Creta).

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite