Un călugăr-robot atrage adepţi la un templu budist din China VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galben, rotofei şi cu un ecran tactil montat pe piept, călugărul-robot poate să poarte o conversaţie simplă. Captura News Paper
Galben, rotofei şi cu un ecran tactil montat pe piept, călugărul-robot poate să poarte o conversaţie simplă. Captura News Paper

Un templu budist din China, Longquan, a decis să atragă noi adepţi îmbinând tradiţia cu tehnologia modernă şi, în acest scop, mizează pe un călugăr-robot. Călugărul hi-tech numit Xian'er are 60 de centimetri înălţime şi pare mai degrabă un personaj de desene animate.

Galben, rotofei şi cu un ecran tactil montat pe piept, călugărul-robot poate să poarte o conversaţie simplă, răspunzând la 20 de întrebări despre budism şi despre viaţa de zi cu zi, listate pe ecran, dar şi să incanteze mantre budiste. De asemenea, i se poate comanda vocal să facă şapte mişcări diferite cu ajutorul roţilor cu care este prevăzut.

Maestrul Xianfan, cel care l-a creat pe Xian’er, consideră că noul tip de călugăr este perfect pentru a răspândi în China învăţăturile budiste, într-o societate dominată de telefoane inteligente.

Călugărul-robot este un proiect dezvoltat de o companie de tehnologie în colaborare cu mai mulţi experţi în inteligenţă artificială de la universităţi din China. Pe viitor, cercetătorii au de gând să pună la punct un model mai sofisticat, cu mai multe funcţii.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite