Turul Europei pe motocicletă: un fotograf român a vizitat 41 de ţări într-o vară, ca să-i arate copilului de 4 ani frumuseţile lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai spune că a cumpărat motocicleta cu ataş special ca să poată vizita cât mai multe locuri/Imagini MIhai Barbu
Mihai spune că a cumpărat motocicleta cu ataş special ca să poată vizita cât mai multe locuri/Imagini MIhai Barbu

Într-o lume tot mai stresată, care în ultima vreme pare să se teamă inclusiv să călătorească şi să se bucure de frumuseţile lumii, fotograful Mihai Barbu s-a aventurat într-o călătorie pe care puţini s-ar încumeta s-o facă: a parcurs pe motocicletă peste 28.000 de kilometri, vizitând Europa şi nordul Africii, alături de iubita lui şi de fiul lor în vârstă de numai 4 ani.

Aventura vieţii lui, cum singur o numeşte, a avut loc în vara anului trecut. Alături de iubita lui, Oana şi de fiul lor, Vladimir, care are doar 4 ani, Mihai Barbu s-a urcat pe motocicleta cu ataş botezată Zair şi a pornit la drum.

calatorie mihai barbu

Au străbătut astfel 41 de ţări, din dorinţa de a vedea lucuri deosebite, dar şi de a-i arăta băieţelulul cât de diversă şi frumoasă este lumea. Faptul că avea lângă el un copil mic nu l-a descurajat deloc, dimpotrivă, a povestit Mihai Barbu pentru „Adevărul”:

„Sunt genul de om care crede că dacă răul e să se întâmple, se întâmplă oricum, oriunde. Plus că n-am inventat eu plimbatul copilului cu motocicleta. E ok să arăţi unui copil lumea, oricum a-i alege s-o faci. Pe Zair (motocicleta cu ataş, n.r.) l-am luat cu scopul declarat de a ne ţine cât mai departe de casă. Aveam un plan: să plecam spre Europa şi să stăm cât de mult putem, posibil toată vara, dar nu aveam un traseu prestabilit înainte de plecare şi în niciun caz nu ne gândeam că va ieşi ce-a ieşit.”
calatorie mihai barbu

(Mihai, Oana şi Vladimir se odihnesc în timpul unui popas în Grecia/FOTO Mihai Barbu)

Acest stil de a călători, liber, spontan, aventuros, i se potriveşte cel mai bine lui Mihai şi speră că şi micuţul Vladimir va dori să-şi petreacă aşa toate vacanţele şi mai târziu concediile. Totul a mers bine în călătorie, nu au întâmpinat probleme deosebite, doar frigul din Scandivania şi traficul haotic din Maroc le-au dat ceva bătăi de cap.

Amintiri de neuitat din 41 de ţări

Pentru că Mihai este fotograf, aventura a fost imortalizată în imagini, care alcătuiesc acum un album cu amintiri imposibil de uitat. Au văzut 41 de ţări, toate cu farmecul ei aparte, dar în urma excursiei, familia Barbu a stabilit un top al preferinţelor:

„Ca peisaj, cel mai frumos loc prin care am trecut e, fără doar şi poate, Norvegia. Cu o menţiune specială pentru ale sale Insule Lofoten. Dacă există vreun Paradis pe Pământ, acolo e. Apoi, ţara în care e de locuit, dar n-am locui noi - Danemarca. Ţara în care am zis pentru prima dată „Hm.... am putea locui aici", surpriză totală, este Spania. Locul întâi din toate celelalte puncte de vedere – Maroc”, a declarat Mihai.
calatorie mihai barbu

(La scăldat, în Grecia/FOTO Mihai Barbu)

Şi micuţul Vladimir a rămas impresionat de unele experienţe de care a avut parte în această aventură: l-a văzut pe Moş Crăciun în Laponia, a mângâiat renii în Finlanda, a mers pe cămile şi s-a jucat cu maimuţele sălbatice în Maroc.

Surprinşi de o furtună de nisip în deşert

Cum într-o adevărată aventură nu pot lipsi senzaţiile tari, Mihai şi familia lui au avut parte şi de asta în timpul excursiei. Mai exact, străbăteau deşertul Sahara şi au fost surprinşi de o furtună de nisip:

calatorie mihai barbu
„A fost destul de... înfricoşător. Ne-am trezit în mijlocul ei. Partea proastă era că nu exista niciun loc în care să ne fi putut adăposti, aşa că n-am avut altă opţiune decât să mergem înainte. E ceva ce nu se poate povesti în cuvinte. Singurul lucru pe care-l pot spune este că, într-un fel, mi s-a părut aşa, o atenţionare din partea Naturii. Un fel de a ne arăta, menajându-ne, că suntem foarte mici în faţa ei. A fost reconfortant când la un moment dat s-a instalat o maşină în spatele nostru, cu care am mers câţiva kilometri buni, cu al cărei şofer n-am vorbit, dar despre care îmi place să cred că a stat acolo doar ca să se asigure că nu ni se întâmplă nimic rău”, îşi aminteşte Mihai.

Desigur, un călător împătimit nu se poate speria de un asemenea incident, aşa că Mihai are de gând să repete aventura pe motocicletă alături de familia lui. Deocamdată nu are planuri concrete, dar ne asigură că acesta a fost doar începutul.
 


 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite