Topul siturilor mai puţin cunoscute incluse în patrimoniul UNESCO, recomandate ca destinaţii turistice pentru anul 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dubrovnik, în topul destinaţiilor turistice recomandate pentru anul 2017. FOTO architecturaldigest.com
Dubrovnik, în topul destinaţiilor turistice recomandate pentru anul 2017. FOTO architecturaldigest.com

În ultimii ani, UNESCO a extins catalogul pentru a include mai multe exemple din culturile tradiţionale din întreaga lume. Acesta include locuri fascinante şi remarcabile, recomandate pentru a fi vizitate în 2017.

Dacă îţi doreşti să ajungi în această vară în locuri pe care nu le-ai mai văzut, UNESCO a realizat lista siturilor mai puţin cunoscute, recomanadate pentru vacanţa anului 2017. 

Unele reprezintă o capodoperă a geniului uman, altele stau mărturie a civilizaţiilor pierdute sau prezintă o frumuseţe naturală inspiratoare, scrie architecturaldigest.com.

Parcul Naţional Iguazu (graniţa dintre Brazilia şi Argentina)

image

Parcul Naţional Iguazu este situat la graniţa dintre Brazilia şi Argentina, unde râul Iguazu se revarsă în cascade maiestuoase, învăluit în ceaţa peisajului forestier.

Bisericile Păcii din Jawor şi Świdnica (Polonia)

image

Bisericile Păcii din Jawor şi Świdnica sunt cele mai mari lăcaşuri de cult din lemn din Europa, fiind construite la mijlocul secolului al XVII-lea.

Al Hijr (Arabia Saudită)

 

Al Hijr reprezintă civilizaţia nebateană, care a prosperat din secolul al II-lea şi al III-lea î.Hr., în perioada pre-islamică.

Antequera Dolmens Site (Spania)  

image

Antequera Dolmens (3 BC) din sudul Spaniei oferă cinci monumente din epoca neolitică şi bronz. Acest sit a fost înscris pe Lista Patrimoniului Mondial în 2016.

Satele istorice din Shirakawa-go şi Gokayama (Japonia)  

image

Satele tradiţionale au supravieţuit într-o regiune îndepărtată, montană, din Japonia. Casele stilului Gassho sunt situate într-un mediu adaptat de-a lungul secolelor.

Situl Maya din Copán (Honduras)  

image

Ruinele spectaculoase ale Copanului evocă grandoarea şi misterul Imperiului Mayan, cu piramidele şi hieroglifele sale.

Oraşul vechi din Dubrovnik (Croaţia)  

image

Oraşul vechi din Dubrovnik, situat pe coasta croată dalmată, găzduieşte exemple de arhitectură gotică, renascentistă şi barocă.

Ha Long Bay (Vietnam)  

image

Ha Long Bay, situat la 165 de kilometri de capitala Hanoi, include 2.000 de insule care răsar din apele turcoaz ale golfului Tonkin.

Munţii Blue şi John Crow (Jamaica)  

image

Această regiune montană împădurită din Jamaica este cunoscută nu numai pentru frumuseţea ei naturală şi pentru biodiversitate, ci şi pentru servirea ca refugiu pentru robii Tainos şi mai târziu pentru africanii eliberaţi.

Valea Marelui Rift (Kenya)

image

Lacurile Kenyei din Valea Marelui Rift sunt populate de flamingo, pelicani, rinoceri negri, girafe, lei, gheparzi şi câini sălbatici. Gestionarea eficientă a acestei zone asigură rămânerea sitului pe Lista Patrimoniului Mondial.

FOTO architecturaldigest.com 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite