România, inclusă de „Lonely Planet“ printre cele mai bune destinaţii turistice unde poţi afla legende despre creaturi mitice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România figurează pe locul 4 din 10 ca o destinaţie perfectă pentru a merge pe urmele vârcolacilor. FOTO Arhiva
România figurează pe locul 4 din 10 ca o destinaţie perfectă pentru a merge pe urmele vârcolacilor. FOTO Arhiva

Renumita publicaţie de turism „Lonely Planet“ a inclus România pe o listă a celor mai bune destinaţii de vacanţă unde poţi descoperi în anul 2016 cele mai interesante legende despre creaturi mitice, de la Yeti, la vârcolaci şi dragoni.

Recomandările au fost publicate în ghidul celor mai bune destinaţii turistice pentru 2016, iar România figurează pe locul 4 din 10 ca o destinaţie perfectă pentru a merge pe urmele vârcolacilor.

 „Vârcolacul este creatura care îi făcea pe ţărani, pe timpuri, să se baricadeze în case la asfinţit. Imaginea unui lup sur, fioros, provoacă spaime primare în cazul multor persoane, aşa că nu e de mirare că acest prădător este înconjurat de atâtea superstiţii vechi. Şi dacă românii din ziua de azi s-ar amuza de poveştile cu vârcolaci, nu se poate nega existenţa unei atitudini nu foarte prietenoase faţă de lupi. (...) Puteţi avea mai multe şanse de a admira lupi şi alte astfel de bestii în Munţii Carpaţi, dacă veţi apela la un ghid“, este sfatul oferit în „Lonely Planet“.

Slovenia este, pe de altă parte, indicată ca un tărâm al poveştilor despre dragonii ieşiţi din adâncurile mărilor, care s-ar fi adăpostit în peşterile din regiune. Peştera de la Postojna este una dintre cele mai cunoscute pentru legenda care se spune că, în timpuri vechi, trăia aici un dragon lacom care îi teroriza pe locuitori.

În Filipine sunt vestite legendele despre sirene, poveşti care se referă, de fapt, la dugongi, singurele mamifere marine care se hrănesc exclusiv cu plante de apă, ceea ce le-a atras denumirea de „vaci de mare”. Aceste animale de dimensiuni mari au contribuit la apariţia poveştilor despre frumoasele sirene care vrăjeau marinarii cu vocile lor plăcute. Ordinul Sirenia include patru specii de mamifere acvatice, trei de apă dulce, lamantini (trăiesc în America de Nord şi de Sud, şi în Africa) şi cea de-a patra marină, dugong.

Pe listă a fost inclus si miticul monstru acvatic Kraken, un calmar uriaş cu un apetit imens pentru carnea de om, poveşti ca acestea fiind des întâlnite în Mexic, unde au ajuns din ţările nordice. Aici există şi un tur subacvatic ghidat pe teritoriul diavolilor roşii, cum sunt numiţi calmarii uriaşi care trăiesc aici.

Yeti, omul zăpezilor, poate fi urmărit în Nepal, unde se spune că a fost văzut de nenumărate ori. Mulţi temerari au încercat să-l descopere, iar unii cred că este doar un urs mai aparte, care a dat naştere acestor legende.
 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite