Măgăruşii din Santorini, biciuiţi ca să care turişti supraponderali VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O excursie „călare“ costă 6 euro
O excursie „călare“ costă 6 euro

Un videoclip făcut public de PETA (n.r - People for the Ethical Treatment of Animals, o organizaţie pentru drepturile animalelor, cu sediul în Norfolk, Virginia) arată la ce chinuri sunt supuşi măgarii şi catârii de pe idilica insulă grecească Santorini

Animalele sunt biciuite pentru a fi obligate să care turişti suporaponderali pe drumurile abrupte şi stâncoase ale insulei, pe post de „taxi“, scrie presa internaţională. 

Astfel, organizaţia trage un semnal de alarmă şi afirmă că animalele sunt de-a dreptul maltratate: sunt pline de răni deschise provocate de şeile prost fixate, răni care sunt adesea pline de insecte. În plus, sunt biciuite şi lovite violent cu călcâiele în abdomen, pentru a fi determinate să înainteze. 

PETA spune că imaginile reprezintă dovada clară a încălcării legilor greceşti de apărare a drepturilor animalelor şi afimră, de asemenea, că autorităţile locale le-au blocat campania de instalare a unor bannere cu următorul mesaj: „Măgarii suferă pentru turişti. Vă rugăm, nu-i călăriţi.“

În plus, în această primăvară a fost lansată o nouă campanie menită să-i facă pe turişti să înţeleagă că ceea ce pentru ei este o distracţie, pentru măgari este un chin incredibil. Costul unei excursii călare pe un măgar este de 6 euro. De altfel, din cauza acestei „atracţii turistice“, în ultimii ani a crescut exponenţial numărul animalelor cu afecţiuni grave ale coloanei vertebrale. 

Cei mai mulţi din măgăruşii răniţi au fost abandonaţi şi lăsaţi să moară, susţine organizaţia PETA. Peste 100.000 de persoane au semnat anul trecut o petiţie online împotriva torturării măgarilor din Santorini.

image

FOTO picsr.com

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite