Gondolierii veneţieni se plâng de turiştii supraponderali şi decid reducerea numărului celor care urcă în bărci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veneţia
Veneţia

Turiştii supraponderali le dau bătăi de cap gondolierilor din Veneţia. Pentru a evita posibile incidente, aceştia au decis reducerea numărului de persoane care pot urca în barcă.

Gondolierii de la Veneţia au redus capacitatea pe bărcile lor, dând vina pe turiştii „supraponderali” care îngreunează ambarcaţiunile.

„Este adevărat că, în comparaţie cu 10 sau 15 ani în urmă, turiştii cântăresc un pic mai mult", a declarat pentru The Guardian Andrea Balbi, preşedintele asociaţiei de gondolieri din Veneţia. „Spre deosebire de un ascensor, unde există un mesaj care spune„ doar şase persoane sau o greutate maximă ”,noi nu avem cantar pentru a cântări oamenii şi astfel am redus numărul de pasageri.“

Pentru a proteja meseria, care a devenit o tradiţie în Veneţia, copiii moştenesc licenţa taţilor fără a mai susţine examenul pentru obţinerea persmisului. 

„Este vorba despre continuarea unei tradiţii”, a declarat Andrea Balbi. „Canalele, clădirile, istoria oraşului ... lumea gondolierilor este unică, suntem doar 433 de gondolieri, iar candidatura cuiva din Paris, New York sau oricare alt oraş nu ar fi o continuare a tradiţiei".

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite