FOTO VIDEO Cel mai periculos drum turistic din lume se redeschide la începutul anului viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O potecă din sudul Spaniei, care şi-a câştigat faima de cel mai periculos şi înfricoşător drum turistic din lume, se redeschide la începutul lui 2015, după o perioadă în care autorităţile au efectuat o serie de lucrări de consolidare.

Circulaţia pe „Cărarea regelui”, aflată în sudul Spaniei, mai exact în Desfiladero de los Gaitanes ,a fost oprită de autorităţi după ce cinci persoane şi-au pierdut viaţa în decursul unui an, între 1999 şi 2000.

Calea de beton îngustă, susţinută de stâlpi de oţel proptiţi în stâncă, ajunsese fost într-o stare atât de proastă încât ar fi pus chiar şi alpiniştii profesionişti în pericol. Când aceasta se va redeschide în luna ianuarie a anului viitor, va fi, spre dezamăgirea dependenţilor de adrenalină, mult mai sigură pentru căţărătorii profesionişti. 

image

6.000 de euro a fost amenda pentru turiştii care au încălcat interdicţia de a merge pe „Cărarea regelui“ în perioada în care traseul s-a aflat în reparaţii. FOTO Daily Mail 

image

FOTO Daily Mail

Părţile lipsă ale pasarelei au fost astupate, se vor adăuga stâlpi de susţinere şi o balustradă de securitate, devenind astfel mult mai solidă şi mai sigură pentru amatorii de senzaţii tari, care se vor afla la 100 de metri deasupra râului Guadalhorce, situat în apropierea oraşului El Chorro.

image

FOTO Daily Mail

Proiectul de restaurare a fost supervizat de Consiliul local al oraşului Malaga şi de către guvernul local din Andaluzia, care au stabilit, în 2011, un buget de 2,2 milioane de euro. În prezent, costurile restaurării au ajuns la 5 milioane de euro.

Pasarela are peste 100 de ani vechime şi a fost construită pentru muncitorii care lucrau la cele două hidrocentrale din apropiere. Temerarii care vor dori să meargă pe cel mai înfricoşător drum din lume vor fi nevoiţi să plătească o taxă, dar această regulă va intra în vigoare abia la trei luni de la redeschidere. De asemenea, autorităţile plănuiesc să limiteze numărul vizitatorilor atunci când pasarela va fi redeschisă.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite