Familia care a vizitat peste 90 de țări în ultimii 8 ani: „Credem că este cea mai bună educație pentru copiii noștri”

0
Publicat:

În ultimii opt ani, Gee, un blogger de călătorii cunoscut sub numele de „The Bucket List Mom”, a vizitat peste 90 de țări diferite, împreună cu soțul său Garrett, și cei trei copii ai lor, Dorothy, Manilla și Calihan.

Gee, Garret și cei trei copii ai lor, în jurul lumii
Gee, Garret și cei trei copii ai lor, în jurul lumii FOTO Instagram The Bucket List Family

Nu mi-a trecut niciodată prin cap că «vreau să călătoresc în jurul lumii»”, a spus Gee, din Denver, Colorado, pentru CNN Travel.

Potrivit acesteia, totul s-a schimbat când soțul ei și-a vândut aplicația către Snapchat pentru 54 de milioane de dolari, în 2014 și a decis renunțe la slujba de birou.

Cum cei doi își doreau să experimenteze diferite culturi și „să învețe puțin”, au hotărât să profite de averea lui Garrett și să plece în călătorii.

Așa că și-au planificat o călătorie prelungită în Asia de Sud-Est și au decis să lanseze o pagină de Instagram, „The Bucket List Family”, unde să își publice aventurile.

Au pornit în jurul lumii cu Dorothy și Manilla, pentru că cel mic, Calihan, s-a născut în timp ce erau în deplasare - în august 2015.

Inițial, au planificat să petreacă doar câteva luni călătorind, în Thailanda, Singapore, Noua Zeelandă și Australia, precum și insulele din Pacific, Fiji și Tonga, dar după ce s-au întors pentru puțin timp în SUA, au decis că vor să continue.

Astfel că au continuat să călătorească timp de trei ani, vizitând zeci de țări din întreaga lume, printre care Germania, Maroc, Japonia, Brazilia, Guatemala și Dominica.

Gee enumeră Belize printre destinațiile sale preferate „family friendly”, descrisă ca o bună „destinație de început” pentru familiile din SUA care nu sunt pregătite să se aventureze prea departe.

De asemenea, recomandă „incredibila” Alaska pentru cei care caută aventuri în aer liber pentru copiii lor.

Ai pescuit, faună sălbatică, balene și urși”, spune ea. „Este minunat pentru copiii care sunt poate un pic mai mari - de la cinci ani în sus. Dar l-am luat pe fiul meu de doi ani acolo și s-a distrat de minune.”

Gee a fost, de asemenea, extrem de impresionată de Rwanda, un stat din Africa de Est, o destinație căreia inițial îi era teamă să o viziteze din cauza unor preconcepții.

Gee mai spune că s-a obișnuit cu călătoriile prelungite și le găsește mai ușoare decât călătoriile pe termen scurt și spune că deseori se simte epuizată după o vacanță de o săptămână.

Când călătoresc timp de o lună sau mai mult, intru într-o rutină”, spune ea, adăugând că își împachetează mai mult sau mai puțin aceleași obiecte indiferent dacă călătorește pentru o lună, șase luni sau două săptămâni.

O altfel de școală pentru copii

Gee spune că a decis să se concentreze pe călătorii în detrimentul cheltuielilor pentru școli private pentru copiii săi. Ea spune că planifică să îi trimită pe cei mici la școli publice și să cheltuiască orice bani în plus pe un alt fel de educație, „unul despre care noi credem că este inestimabil”.

Până la urmă, călătoria oferă una dintre cele mai bune educații care există. Nu există nimic comparabil cu a fi acolo când înveți despre istoria unui loc”, a declarat Gee pentru Business Insider.

În Franța, fiul nostru a umblat în jurul satului cliftop Rocamadour, admirând monumentele istorice (...) În Canada, a învățat totul despre semnificația inuksuit, monumentele de piatră ridicate de către poporul inuit (...) În Bali anul trecut, ne-am întâlnit față în față cu maimuțele obraznice cu coadă lungă care își numesc casa Sanctuarul Pădurii cu Maimuțe Sacre din Ubud. La un moment dat, una dintre ele a sărit pe ghiozdanul meu și a încercat să îl fure, ceea ce i-a făcut pe cei trei copii să râdă în hohote”, a exemplificat ea.

Vrem să învețe cum să îmbrățișeze și să sărbătorească diversitatea și cum să arate compasiune față de cei mai puțin norocoși decât noi. Pentru noi, este o investiție”, crede Gee.

3 milioane de urmăritori pe Instagram

Copiii s-au obișnuit cu acest mod de viață și, spune femeia, abia așteaptă să plece în călătorie, iar în avion se simt ca acasă. Gee spune că atitudinea părinților este foarte importantă atunci când trebuie să îi convingă pe copii să meargă în călătorii.

Contul de Instagram al familiei „The Bucket List” a adunat aproape trei milioane de urmăritori de-a lungul anilor, iar ei au lansat ulterior conturi de succes pe YouTube și TikTok, iar veniturile obținute din parteneriatele cu diferite companii îi ajută să își susțină călătoriile.

Gee recunoaște că situația lor este unică și există mulți părinți care pur și simplu nu își permit să călătorească în jurul lumii cu copiii lor.

Ea oferă sfaturi de gestionare a banilor în cartea sa „The Bucket List Family Travel”, inclusiv schimburile de case și aplicațiile de buget, și încurajează familiile să stabilească ce vor să facă în călătoriile lor și apoi să încerce să „facă acest lucru accesibil”.

După trei ani de călătorie „cu normă întreagă”, familia s-a întors în SUA, achiziționând o casă în Hawaii, în 2018.

Au continuat să călătorească ca familie în anii care au urmat și au petrecut recent un întreg în Africa.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite