Destinaţiile turistice propuse de filmele nominalizate la Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Viaţa lui Pi“ este unul dintre filmele nominalizate la Oscar. FOTO outnow.ch
„Viaţa lui Pi“ este unul dintre filmele nominalizate la Oscar. FOTO outnow.ch

Când spunem Oscar ne gândim la comploturi, replici memorabile şi costume inedite. De cele mai multe ori, universul cinematografic ne îndeamnă la visare şi ne împinge gândurile către destinaţii de vis, locuri pe care ne-am dori să le vizităm alături de familie şi prieteni.

Atunci când părăsim sălile de cinema, primele noastre gânduri zboară la ceea ce am urmărit pe marile ecrane. Pelicula „Descendenţii“ urmăreşte călătoria imprevizibilă în Hawai a unei familii aflate la răscruce, în timp ce filmul „Mănâncă, roagă-te, iubeşte“ prezintă drama unei femei care, din dorinţa de a se regăsi, colindă Italia, India şi Insula Bali. Ambele „hrănesc“ imaginaţia şi îndeamnă la visare.

Publicaţia americană „The Huffington Post“ a elaborat o listă, înaintea celei de-a 85-a ediţii a premiilor Oscar , care conţine patru dintre peliculele nominalizate. În afara unor prestaţii excelente din partea distribuţiei, peliculele amintite au stârnit reacţii pozitive pentru locurile istorice sau exotice prezentate.

„Lincoln“

Filmul, regizat de Steven Spielberg, surprinde, în afara poveştii preşedintelui american care a abolit sclavia, şi o serie de peisaje istorice din Virginia, Illinois şi Kentucky. Timp de 90 de minute, publicul poate savura o lecţie de istorie cu momente-cheie desfăşurate de-a lungul Războiului Civil, dar şi o incursiune pe pământul făgăduinţei, în secolul XVII, atunci când Richmond era capitala Confederaţiei Americane.

Daniel Day-Lewis este actorul ce l-a interpretat pe Lincoln, cel de-al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. FOTO outnow.ch

lincoln
illinois

Illinois, statul american unde au avut loc o parte din filmările dedicate peliculei americane. FOTO Shutterstock

„Scenariu pentru happy-end“

Este filmul supriză al începutului de an, o comedie nebună, dar înduioşătoare, despre finalurile fericite, dar şi despre armonizarea dozei de nebunie pe care o avem în noi. Pelicula stârneşte publicului dorinţa de a vizita Philadelphia, a cărei amintire o invocă chiar tatăl protagonistului, suporter înfocat al echipei de fotbal american „Philadelphia Eagles“.

Protagoniştii filmului „Scenariu pentru happy-end“. FOTO outnow.ch

scenariu pentru happy end

Filmările pentru pelicula „Scenariu pentru happy-end“ s-au desfăşurat în Philadelphia. FOTO Shutterstock

image

Anul acesta, o mulţime de expoziţii sau inaugurări importante par să atragă turiştii către cea mai întinsă şi populată zonă din Pennsylvania. Pentru iubitorii de animale s-a deschis „Philadelphia Zoo“, în timp ce oamenii de istorie pot admira relicvele expuse la „Benjamin Franklin Life & Legacy Museum“.

„Mizerabilii“

Regizat de Tom Hooper, filmul are o distribuţie ce cuprinde nume mari ale cinematografiei americane şi o poveste captivantă a unui destin frânt de vise destrămate, un testament atemporal despre iubirea neîmpărtăşită, pasiune, sacrificiu şi mântuire. Alături de un scenariu captivant, pelicula „Mizerabilii“ propune o destinaţie de refugiu internaţional: romanticul tărâm francez. „Franţa vă pune la dispoziţie cafenelele sale, alături de cele mai bune vinuri din lume şi trezeşte spiritul artistic “, relatează cotidianul american.

Hugh Jackman şi  Anne Hathaway joacă în pelicula „Mizerabilii“. FOTO outnow.ch

image

Filmările pentru „Mizerabilii“ s-au desfăşurat în Franţa. FOTO Shutterstock

paris

„Viaţa lui Pi“

Regizorul Ang Lee a creat un film revoluţionar despre un tânăr care supravieţuieşte unui dezastru maritim şi se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri şi descoperiri. Alături de o poveste presărată cu peripeţii, pelicula „Viaţa lui Pi“ este, de fapt, o strategie abilă de marketing care urmăreşte promovarea tărâmurilor indiene. Obiceiurile rurale, plajele din Goa şi dunele de nisip intrigă şi propun o destinaţie exotică de vacanţă.

Protagonistul din pelicula regizată de Ang Lee. FOTO outnow.ch

viata lui pi
insulele goa

O parte din filmările destinate filmului „Viaţa lui Pi“ s-au defăşurat pe o plajă din Goa. FOTO Shutterstock  

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite