Cele mai frumoase lacuri de pescuit: Săruleşti - balta unde se prind crapi-gigant, Paltinu - marea din munţi cu peşti „cât o maşină“
0
Primăvara şi-a intrat oficial în drepturi, iar românii care iubesc pescuitul sunt deja în căutarea celor mai frumoase lacuri. „Adevărul“ vă prezintă cele mai frummoase lacuri de pescuit din ţară.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în ALBA IULIA
Bălţile de la Daia Română şi Doştat
Amatorii de pescuit au mai multe variante în judeţul Alba unde pot practica hobby-ul preferat. Fie că aleg apele curgătoare de munte sau de şes ori lacurile şi bălţile din zonă, pescarii dispun de un fond piscicol bogat format din crap, mreană, clean, caras, somn, fitofag, avat, morunaş şi şalau.
Cele mai cunoscute ferme piscicole din Alba sunt la Daia Română şi Doştat, care permit pescuitul în schimbul unei taxe de acces. La Daia Română se ajunge pr drumul judeţean din oraşul Sebeş. Taxa de acces este de 50 de lei pe zi, iar programul este de la ora 6.00 până la ora 20.00. Zona dispune de două bazine cu o suprafaţă de 14 hectare, populate în special cu crap şi alte specii apropiate: caras, cosaş, scoicar. De asemenea, se poate pescui ştiucă, şalău, novac, somn sau chiar sturion.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în BAIA MARE
Cele mai frumoase lacuri de pescuit din Maramureş
Maramureşul nu duce lipsă de pescari. Fie că aceştia aleg să pescuiască pe râurile din judeţ, fie aleg să plătească o taxă şi să pescuiască într-un cadru organizat, important este că au de unde aleg. Fiecare pescar are lacul său preferat. Fiecare are o plăcere pentru un peşte anume.
Fiecare maramureşean are o opinie legată de cele mai frumoase lacuri de pescuit din Maramureş. Spe exemplu două din lacurile extrem de căutate de pescari sunt cele administrate de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor din Maramureş. Este vorba despre Lacul de la Remetea şi cel de la Săcălăşeni.

Lacul Remetea, potrivit declaraţiilor făcute de către Ionică Pop, director AJVPS Maramureş este populat cu crap, caras sau clătică, în timp ce lacul de la Săcălăşeni este plin de şalău, ştiucă, crap, caras şi fitofag.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în BRAŞOV
Delta din Carpaţi s-a mutat la Braşov
Braşovul, renumit pentru pseisajele superbe nu se dezminte nici când vina vorba de bălţi de pescuit. Aici puteţi găsi unele dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din România.
La Braşov, pescarii profesionişti sau amatori găsesc de toate. Cele mai frumoase lacuri de pescuit sunt la Dumbrăviţa, Vadu Roşu, Belin sau Ucea de Jos.
Zona a fost declarată arie natural protejată îm cadrului Sitului Natura 2000. În Delta din Carpaţi, peştele trăieşte în mediu natural controlat, cu vegetaţie acvatică, stuf, păsări şi animale de apă. Cele 415 ha de luciu de apă reprezintă o suprafaţă care asigură peştelui o creştere în mediu natural.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în BUZĂU
Balta de la Mihăileşti, cea mai apreciată de pescarii
Balta de la Mihăileşti, judeţul Buzău, a devenit una dintre cele mai apreciate de pescari, după ce a fost amenajată şi repopulată în urmă cu peste trei ani, prin asocierea primăriei cu o firmă privată. Aceasta investeşte periodic în repopularea lacului si îmbunătăţirea condiţiilor de pescuit şi de cazare.

Căsuţe de camping, pontoane renovate, locuri de joacă pentru copii şi multe altele au readus balta Lunca Mihăileşti printre preferinţele pescarilor împătimiţi din Buzău şi nu numai.
Dacă până în 2011, autorităţile locale se temeau că nu vor mai putea administra balta din lipsa banilor, de atunci lucrurile au intrat pe un făgaş bun. Asta, datorită unei asocieri între Primărie şi o firmă din Bucureşti care a promis investiţii în amenajări şi repopularea bălţii.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în TULCEA
Unde se poate pescui în Delta Dunării. Ce taxe trebuie să plătească un pescar amator
Delta Dunării este considerată Raiul pescarilor. La dispoziţia pescarilor amatori sunt 31 de zone delimitate unde se poate arunca undiţa, printre nuferi şi cormorani.
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a stabilit 31 de zone de pescuit sportiv. Acestea sunt:
1. Braţul Sfântu Gheorghe, pe ambele maluri, exclusiv zona cuprinsă între km 15-44 şi zonele de crutare (zone rectificate), respectiv între km 16,5-20; 30-43; 50-58; 65-83 (cu regim de pescuit catch and release);
2. Braţul Sulina, pe ambele maluri;
3. Dunărea Veche de pe braţul Sulina, pe ambele maluri, cu excepţia porţiunii dintre canalul Bogdaproste şi canalul Magearu (catch and release);
4. Braţul Chilia, pe malul drept, braţul Tătaru pe ambele maluri, braţele Babina şi Cernofca pe malul stâng (malul drept este zonă strict protejată);
5. Canalele Eracle şi Lopatna şi lacurile Babina, Matiţa, Merheiul Mare şi Merheiul Mic;
6. Braţul Tulcea, pe ambele maluri;
7. Dunărea, pe malul drept, de la Ceatal Chilia până la Cotul Pisicii;
8. Canalul Crişan-Caraorman, pe ambele maluri, inclusiv bazinul Caraorman;
9. Canalul Caraorman, între canalul Crişan-Caraorman şi intrarea în lacul Puiu, şi canalul dintre lacurile Puiu şi Roşu, pe ambele maluri;
10. Lacurile Lumina, Roşu, Roşuleţ, Puiu şi Puiuleţ;
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în CĂLĂRAŞI
Ascunsă în inima Văii Mostiştei, comuna Săruleşti din Călăraşi are în apropiere un lac ale cărui adâncuri sunt populate de crapi-gigant. Lacul Săruleşti, unul dintre cele mai frumoase lacuri din România, atrage anual sute de pescari din toate colţurile lumii, dornici să vadă cu ochii lor grozăvia.
Localnicii susţin că, azi, adâncimea lacului Săruleşti, ajunge şi la 11 metri pe un luciu de apă de 420 de hectare, lung de 20 de kilometri şi cu o lăţime care are 600 de metri. Lacul Săruleşti, unul dintre cele mai frumoase şi mai cunoscute lacuri din România, şi una dintre cele mai bune piste de pescuit la crap, se află la 55 de kilometri de Bucureşti, în judeţul Călăraşi. Aici au fost stabilite recordurile mondiale la crap-oglindă, un exemplar de 37,3 kg, prins de austriacul Christian Baldemeyer şi la crap comun, 34,5 kg, capturat în mai 2001 de englezul Tim Paisley, iar în 2003, Erich Unger a stabilit recordul mondial la crap comun 34,64 kg.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în CLUJ-NAPOCA
La vreo 20-40 de kilometri de Cluj-Napoca se găsesc adevărate oaze de relaxare unde puteţi pescui. Cele mai frumoase lacuri de pescuit din judeţul Cluj. Lacul Barai, Ştiucilor, Căprioara, Mărtineşti sunt doar câteva dintre oazele de linişte unde puteţi petrece momente de relaxare, dar vă puteţi exersa îndemânarea în „ale pescuitului“.
Site-ul locuridepescuit.net face o selecţie a lacurilor şi bălţilor de pescuit din judeţul Cluj, explică şi cum se poate ajunge la aceste locuri, dar şi care sunt regulamentele ce trebuie respectate.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în HUNEDOARA
Cinciş, lacul care a înghiţit cinci sate
Lacul Cinciş din vecinătatea Hunedoarei este un lac artificial, creat la începutul anilor 1960 pe vatra a cinci sate din Ţinutul Pădurenilor. A fost principala sursă de alimentare cu apă a municipiului şi a combinatului siderurgic din Hunedoara şi poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din România.

Lacul Cinciş se află printre cele mai frumoase lacuri de pescuit din România. Este un lac artificial, inaugurat în anul 1964, după ce statul român a decis construirea barajului şi crearea lacului, pentru a asigura necesarul de apă al oraşului Hunedoara, aflat la acea vreme în plină dezvoltare, şi a combinatului din localitate.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în ZALĂU
Cele mai frumoase lacuri de pescuit din Sălaj
La Vîrşolţ, Sălăţig şi Benesat, amatorii de gen găsesc cele mai frumoase lacuri de pescuit din Sălaj. Cunoscătorii spun că, dincolo de frumuseţea locurilor, lacurile sunt şi pline de peşte.
Cea mai cunoscută destinaţie pentru pescarii din Sălaj şi nu numai este lacul de acumulare Vîrşolţ. Lacul a fost amenajat după inundaţiile din anii 70, având drept scop atenuarea viitorilor din bazinul hidrografic al Crasnei. Barajul de pământ are o înâlţime de 17 metri şi o lungime de 2160 de metri, iar supafaţa luciului de apă este de aporxiamtiv 600 de hectare. Acumularea reprezintă şi principala sursă de apă potabilă a Sălajului, din Vîrşolţ alimentându-se cu apă curentă Zalăul, Şimleu Silvaniei şi mai multe comune din judeţ. Acumularea este administrată de Sistemul de Gopodărire a Apelor Sălaj.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în PIATRA NEAMŢ
Cele mai frumoase lacuri de pescuit din judeţul
Judeţul Neamţ nu este căutat de turişti doar pentru peisajele mirifice din zona montană, sau mănăstirile ştefaniene, ci şi prin posibilităţile de relaxare oferite de lacul de acumulare Izvorul Muntelui. Pe cel mai mare lac artificial din judeţ pescuitul este permis în anumite condiţii.

Lacul Izvorul Muntelui este unul din cele mai căutate locuri de relaxare pentru împătimiţii pescuitului. Dimensiunile generoase ale lacului (32 km patraţi, cu o lungime a ţărmului de 71 de km), dar şi varietatea faunei piscicole din adâncurile apelor atrag în fiecare sezon pescarii pe cele două maluri ale lacului format pe Bistriţa, în amonte de barajul Bicaz.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în PLOIEŞTI
Paltinu, marea din munţi cu peşti „cât o maşină“
Lacul Paltinu, format de barajul cu acelaşi nume de pe Valea Doftanei, este o destinaţie preferată de pescarii din Prahova, dar şi din alte judeţe. Zona extrem de pitorească, legendele despre peştii cu dimensiuni aproape monstruoase, speciile variate de peşti răpitori fac din Paltinu unul dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din România.
În multitudinea de bălţi de pescuit răspândite pe harta Prahovei, lacurile naturale rămân destinaţii „de suflet“ pentru împătimiţi.
Unul dintre ele este lacul Paltinu, un lac de acumulare format după ridicarea barajului Paltinu, în 1971. Lacul este localizat pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, DJ102 I, deseori în stare precară după episoadele de iarnă grea sau ploi. Ţineţi drept spre următoarea destinaţie, pe frumosul culoar flancat de râul Doftana şi de păduri care toamna se fac arămii: barajul şi lacul de acumulare Paltinu.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit în SIBIU
Pescarii împătimiţi pot merge pe lacuri amenajate în tot judeţul, oferta fiind una variată.

La Dumbrăveni, puteţi opta pentru complexul La Amurii Albi, lacurile fiind situate pe drumul judeţean 142 C între oraşul Dumbrăveni din judeţul Sibiu şi comuna Viişoara din judeţul Mures. Potrivit site-ului complexului, “lacurile care însumează 1,7 ha luciu de apă sunt populate anual cu crap, amur alb şi în special cu somn african. Mai sunt populate cu caras, novac, fitofag, şalau, biban, crap koi. Se pescuieşte în sistem "Catch & Release" pentru speciile crap, amur alb, şalau şi somn african. Opţional se pot cumpăra aceste specii de peşte la preţul pieţei”.
La acest material au participat Dorin Ţimonea, Iulian Bunilă, Simona Suciu, Dragoş Hojda, Ionela Stănilă, Ramona Găină, Dana Mihai, Florina Pop, Daniel Guţă, Mariana Iancu, Alina Pop.