Călăraşi: Cele mai frumoase lacuri de pescuit. Săruleşti sau "Big fish Mecca", balta celebră unde se prind crapi-gigant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul Săruleşti din judeţul Călăraşi, locul unde se prind peşti uriaşi Fotografii:M.S.
Lacul Săruleşti din judeţul Călăraşi, locul unde se prind peşti uriaşi Fotografii:M.S.

Ascunsă în inima Văii Mostiştei, comuna Săruleşti din Călăraşi are în apropiere un lac ale cărui adâncuri sunt populate de crapi-gigant. Lacul Săruleşti, unul dintre cele mai frumoase lacuri din România, atrage anual sute de pescari din toate colţurile lumii, dornici să vadă cu ochii lor grozăvia.

Localnicii susţin că, azi, adâncimea lacului Săruleşti, ajunge şi la 11 metri pe un luciu de apă de 420 de hectare, lung de 20 de kilometri şi cu o lăţime care are 600 de metri. Lacul Săruleşti, unul dintre cele mai frumoase şi mai cunoscute lacuri din România, şi una dintre cele mai bune piste de pescuit la crap, se află la 55 de kilometri de Bucureşti, în judeţul Călăraşi. Aici au fost stabilite recordurile mondiale la crap-oglindă, un exemplar de 37,3 kg, prins de austriacul Christian Baldemeyer şi la crap comun, 34,5 kg, capturat în mai 2001 de englezul Tim Paisley, iar în 2003, Erich Unger a stabilit recordul mondial la crap comun 34,64 kg.

sarulesti 11

Pescarii înrăiţi spun că lacul este supranumit “Jurassic Carp” sau “Big Fish Mecca”.

Cele mai frumoase lacuri: Creat artificial în anii 80

În topul primelor zece capturi din lume, opt sunt de la Săruleşti. Ţara noastră a fost de multe ori gazda Cupei Mondiale de Pescuit la Crap, datorită acestui lac celebru care a adus cea mai importantă competiţie de pescuit sportiv din lume în România.

saluresti 2

Lacul Săruleşti a fost creat artificial în 1980, în încercarea lui Nicolae Ceauşescu de a transforma Bucureştiul în port prin construirea canalului Dunăre-Dâmboviţa. Au fost inundate trei sate, după care proiectul a fost abandonat, dar pescarii au avut de câştigat din unirea câtorva crescătorii piscicole renumite.

Cele mai frumoase lacuri: Campionatul Mondial de Pescuit crapi-gigant

De câţiva ani, lacul Săruleşti a fost transformat într-un loc de agrement. Pontoanele de pescuit au fost amenajate, au fost construite mini-pensiuni. Un angajat al zonei de agrement spune că pescarii trebuie să achite o taxă de 100 de lei şi au liber la pescuit întreaga zi. Totul cu condiţia de a da drumul în apă peştilor care cântăresc mai puţin de cinci kilograme.

image

„Vrem să-i convingem pe toţi pescarii că aici, la noi, sunt cu adevărat peşti gigantici. Tocmai d-aia le dăm voie să plece acasă cu cele mai mari exemplare“,  explică angajatul de la Săruleşti.

Cele mai frumoase lacuri: Cum ajungi pe valea Mostiştei

Pentru a putea ajunge la baltă mergeţi pe şoseaua Bucureşti-Călăraşi, după care urmaţi drumul care se face la dreapta înainte de podul de la intrarea în localitatea Călăreţi. Se poate pescui de miercuri până duminică între orele 06.00-18.00. Balta este populată cu plătică, crap, biban, şalău,ştiucă, somn, şi alte specii.
 

image

Vă recomandăm şi:

Călăraşi: Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. Evadare în paradisul de pe insula Păcuiul lui Soare

Mehedinţi: Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. Patria somnilor este în Cazanele Mari

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite