Cele mai frumoase lacuri de pescuit din Sălaj
0
La Vîrşolţ, Sălăţig şi Benesat, amatorii de gen găsesc cele mai frumoase lacuri de pescuit din Sălaj. Cunoscătorii spun că, dincolo de frumuseţea locurilor, lacurile sunt şi pline de peşte.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit: Vîrşolţ
Cea mai cunoscută destinaţie pentru pescarii din Sălaj şi nu numai este lacul de acumulare Vîrşolţ. Lacul a fost amenajat după inundaţiile din anii 70, având drept scop atenuarea viitorilor din bazinul hidrografic al Crasnei. Barajul de pământ are o înâlţime de 17 metri şi o lungime de 2160 de metri, iar supafaţa luciului de apă este de aporxiamtiv 600 de hectare. Acumularea reprezintă şi principala sursă de apă potabilă a Sălajului, din Vîrşolţ alimentându-se cu apă curentă Zalăul, Şimleu Silvaniei şi mai multe comune din judeţ. Acumularea este administrată de Sistemul de Gopodărire a Apelor Sălaj.

Lacul este considerat ”raiul” pescarilor, care împânzesc malurile de primăvara, până toamna târziu, fiind de multe ori nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a-i determina să-şi strângă locuinţele improvizate, ilegal, acolo. Potrivit lui Cristian Crişan, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Sălaj, apele lacului sunt pline de crap, şalău, lin, plătică, caras, ştiucă şi fitofag.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit: Sălăţig
Un alt lac creat pentru prevenirea inundaţiilor a devenit atracţie pentru pescari. Este vorba despre acumularea Sălăţig, aflată tot în administrarea SGA Sălaj, fiind construită în 1982 cu rolul de atenuare a viiturilor pe cursurile Mineului şi a Văii Sălajului. Lacul este potrivit pentru practicarea pescuitului sportiv, fiind populat cu crap, biban şi ten. Crişan spune că la Sălăţig se poate pescui şi la ştiucă şi caras.
Cele mai frumoase lacuri de pescuit: Benesat

Balta de la Benesat s-a format în urma inundaţiilor din 1970, când Someşul a ieşit mult din albie. Apa are o adâncime medie de doi metri, cu fund mâlos, în timp ce malurile sunt acoperite, parţial, de stuf şi trestie. Balta aparţine Primăriei Benesat, însă are administratori privaţi. Este destinaţia preferată pentru pescuitul la ştiucă, însă se pescuieşte şi somn, şalău, plătică, crap, caras, şi biban.
FOTO Facebook Benesat
