Cea mai mare navă de croazieră din lume e aproape gata. Poate transporta 8.000 de oameni și are „cartiere” pentru toate tipurile de turiști VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O navă care va fi cel mai mare vas de croazieră din lume a fost finalizată la un șantier naval din Finlanda și a făcut prima ieșire în largul mării pentru testele de navigație înainte de livrarea din luna octombrie a acestui an, relatează CNN

Nava a facut primele teste in apa FOTO Wikipedia/Chakie 2
Nava a facut primele teste in apa FOTO Wikipedia/Chakie 2

Icon of the Seas al Royal Caribbean International are o lungime uriașă de 365 de metri și o greutate estimată la 250.800 de tone. Pentru comparație, este ca și cum ai încerca să ții pe linia de plutire două CN Tower.

Când va porni pe apele Caraibelor, în ianuarie 2024, va avea o capacitate de aproximativ 5.610 pasageri și 2.350 de membri ai echipajului. Piesa de rezistență a vasului va fi cel mai mare parc acvatic pe mare din lume. Denumit Category 6, acesta va avea șase tobogane de apă care vor bate recordul, dar oaspeții care doresc o experiență mai relaxată se vor putea sta în cele șapte piscine și nouă jacuzzi ale vasului.

Este construit la șantierul naval Meyer Turku, unul dintre cei mai importanți constructori de nave din Europa, în Turku, Finlanda. La o conferință de presă, care a avut loc la începutul acestui an, președintele și directorul executiv al Royal Caribbean International, Michael Bayley, a declarat presei că nava este pe cale să se alăture flotei Royal Caribbean pe 26 octombrie, înainte de debutul său din 2024.

Actualul deținător al titlului de cea mai mare navă de croazieră din lume este o altă navă din flota Royal Caribbean, Wonder of the Seas, care și-a făcut călătoria inaugurală chiar anul trecut și are o lungime ceva mai mică, de aproximativ 362 de metri, cu doar 18 punți de explorat.

Royal Caribbean International prezintă Icon of the Seas ca fiind vârful evoluției liniei de croazieră, folosind cele mai recente tehnologii și bazându-se pe 50 de ani de studii. 

„Poți avea parte de cea mai bună experiență din viața ta, iar când faci un pas înapoi și privești la toată energia și timpul care au fost investite în crearea acestei nave, este uluitor”, a declarat Bayley.

Icon a finalizat primul set de teste pe mare la 22 iunie, potrivit unei declarații a Royal Caribbean.

„În timpul primului său set de teste pe mare, Icon of the Seas a parcurs sute de mile, timp în care au fost testate motoarele principale, corpul navei, sistemele de frânare, direcția, nivelul de zgomot și vibrații”, se arată într-o declarație oficială a companiei. „Totul a fost făcut la timp, așa cum era prevăzut în program, în ciuda faptului că plecarea ei a fost întârziată din cauza condițiilor de vânt”

„Baza perfectă pentru acasă”

Nava promite mai mult de 40 de moduri de a lua masa, de a bea și de a se distra, multe dintre acestea fiind incluse în tariful de croazieră. Cu 20 de punți și opt zone diferite de explorat, ideea este de a satisface orice tip de turiști, cu totul, de la zone dedicate familiilor tinere, la spații rezervate exclusiv adulților, cum ar fi primul bar cu piane de la Royal Caribbean International.

Există 28 de tipuri diferite de cazare, cu mai multe categorii pentru familii, mai multe amenajări cu vedere la ocean și mai mult spațiu pentru cei care călătoresc în grup. Compania spune că este cel mai lung interval de timp pe care l-a dedicat vreodată „proiectării bazei perfecte pentru acasă”.

Icon of the Seas este, de asemenea, prima navă a Royal Caribbean International propulsată cu gaz natural lichefiat (LNG) și cu tehnologie de celule de combustibil, ca parte a tranziției companiei către un viitor cu energie verde. 

Vânzări record

Zvonurile despre navă sunt atât de mari încât vânzările în avans au fost record. Michael Bayley ar fi descris Icon of the Seas în timpul rezultatelor financiare trimestriale ale companiei ca fiind „literalmente cea mai performantă lansare de produs nou pe care am avut-o vreodată”.

Icon of the Seas va efectua vacanțe de șapte nopți în Caraibe de Est și de Vest din Miami pe tot parcursul anului. Fiecare navigație va include o vizită la Perfect Day at CocoCay, destinația premiată a insulei private Royal Caribbean, precum și la noua sa extindere, Hideaway Beach.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite