Uleiul de palmier. Cel mai sănătos ulei pentru gătit
0
Originar din Africa, uleiul de palmier este folosit de mai bine de 5000 de ani. Se numără printre cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit, căci nu conţine acei acizi graşi care sunt responsabili de apariţia unor afecţiuni ale inimii, cât şi a unor forme de cancer.
Acest ulei vegetal, care are o culoare roşiatică, se obţine prin presarea, la rece sau la cald, a pulpei fructelor palmierului. Se mai poate obţine, de asemenea, şi din seminţele fructului.
Cum alegi uleiul de palmier
Cel mai indicat tip de ulei de palmier este cel nehidrogenat. Acesta este bogat în acizi graşi esenţiali, nu conţine colesterol şi are un conţinut scăzut de acizi graşi saturaţi, faţă de alte uleiuri. Dacă este depozitat la o temperatură mai mică de 20°C, uleiul de palmier devine solid, dar nu îşi pierde din proprietăţi.