Tort cu fructe confiate şi frişcă pentru noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO myrecipes.com
FOTO myrecipes.com

Uşor de făcut, tortul cu fructe confiate şi frişcă  este un „desert sărbătoare“ care va reuşi să impresioneze invitaţii prin aroma specială şi combinaţia inedită de fructe confiate şi frişcă.

Ingrediente:

  • 30 g unt
  • 50 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 praf sare
  • 50 g făină
  • 30 g amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie gelatină
  • 250 g brânză ricotta sau urdă duce
  • 60 g zahăr pudră
  • 6 linguri lichior de portocale
  • 75 g fructe confiate
  • 75 g ciocolată amăruie
  • 150 ml lapte
  • 30 g migdale decoijite
  • 300 ml frişcă

Mod de preparare:

Se bate untul în bain-marie cu zahăr, ouă, zahăr vanilinat şi sare. Se scoate din baia de apă fierbinte şi se mai bate circa 10 minute, până se răcoreşte.

Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi amidon. Aluatul se pune într-o formă unsă şi se coace aproximativ 40 minut, la 175 °C.

Se scoate, se lasă să se răcească şi se taie pe 3 nivele.

Se amestecă ricotta cu 50 g zahăr pudră şi 2 linguri lichior; se înglobează fructele, ciocolata şi migdalele. Se dizolvă gelatina, se înglobează şi crema se dă la rece 30 minute.

Fiecare blat se stropeşte cu 2 linguri de lichior şi se asamblează cu cremă.

Tortul se ornează cu frisca şi se dă la rece.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite