Salată de gogonele cu ardei iuţi, morcovi şi hrean, numai bună pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
salata de gogonele

Reţetă veche printre gospodine, salata de gogonele întrece orice aşteptarea atunci când vine vorba de gust. Principalele ingrediente sunt: gogonele, morcovi, hrean şi ceapă.

Ingrediente:

  • 6 kg gogonele
  • 5 cepe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 5 ardei iuţi
  • 2 rădăcini de hrean
  • 3 morcovi
  • 700 g zahăr
  • 4 linguri cu sare
  • 1 l oţet
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Gogonelele, ceapa şi usturoiul se taie felii, iar morcovii rondele subţiri. Toate ingredientele se amestecă bine, după care se lasă la macerat 24 de ore. Oţetul, uleiul, zahărul, sarea, piperul boabe şi foile de dafin se pun pe foc şi se lasă până ce începe să fiarbă. Se toarnă ferbinte peste amestecul de gogonele. Salata poate fi depozitată în borcane.

Cu cât se consumă mai târziu, cu atât este mai gustoasă.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite