Prăjitura magică: un desert în trei straturi preparat rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prajitura magică. FOTO foodnessgracious.com
Prajitura magică. FOTO foodnessgracious.com

Un desert simplu de preparat, delicious şi cu un aspect impresionant, prăjitura magică reuşeşte să impresioneze orice iubitor de deserturi.

Prăjitura magică a revenit în atenţia pasionaţilor de bucătărie sub o nouă denumire, mulţi numind-o de data aceasta „prăjitura deşteaptă“. Este o reţetă foarte căutată datorită simplităţii sale incredibile, fără ingrediente ciudate sau tehnici de neînţeles.

Ingrediente:

9 ouă

1 litru lapte

250 grame făină

200 grame unt

250 grame zahăr pudră

esenţă de vanilie

sare

Mod de preparare:

Prima data se topeşte untul şi se lasă la răcit, iar cuptorul se încălzeşte la 180 de grade.

Se separă ouăle, iar gălbenuşurile se mixează împreună cu zahărul pudră până devin o cremă. Se adaugă apoi treptat untul, făina cernută şi laptele.

Albuşurile se bat cu un praf de sare, iar apoi se adaugă esenţa de vanilie şi se mixează la viteză mare. Cele două compoziţii se amestecă, fiind puse într-o tavă unsă şi tapetată.

Primele minute lăsaţi cuptorul la temperatura de 240 de grade, pentru ca prăjitura să prindă crustă, iar apoi rămâne până în momentul coacerii la 180 de grade.

Scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească. Presăraţi zahăr pudră şi tăiaţi-o felii.

prajitura desteapta

Prin coacerea lentă, se obţin trei straturi: blatul, baza şi o cremă delicioasă de ouă.

Reţeta circulă de multă vreme pe internet, însă în ultima perioadă a apărut o varietate de moduri de preparare. Cea mai cunoscută este varianta cu aromă de vanilie, însă mulţi bloggeri au inventat reţeta cu ciocolată, condimente pentru dovleac, nuci, unt de arahide, lămâie sau cu fructe.

prajitura desteapta
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite