Prăjitură de post cu gem de prune şi aluat ras

0
0
Prăjitură de post cu gem de prune şi aluat ras FOTO: dailygourmet.co.uk
Prăjitură de post cu gem de prune şi aluat ras FOTO: dailygourmet.co.uk

Dacă sunteţi în căutarea unui desert de post uşor de preparat, vă propunem astăzi o reţetă inedită: prăjitură de post cu gem de prune şi aluat ras.

Prăjiturile cu aluat ras este deosebită prin aspectul său diferit de al altor prăjituri. Ea merită încercată măcar o dată, cu atât mai mult pentru că se prepară uşor, rapid şi nu necesită ingrediente scumpe. Noi am ales pentru umplutură gemul de prune, dar puteţi opta pentru orice gem sau cremă doriţi.

Prăjitură de post cu gem de prune şi aluat ras. Ingrediente:

Pentru aluat:

- 60 ml ulei

- 150 g zahăr

- 300 g făină

-1 plic praf de copt

- 1 lingură oţet

- 1 pliculeţ zahăr vanilat

- un praf de sare

- zeama de la o lămâie şi coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură:

- 200 gr gem de prune

- 100 gr de zahăr

- miez de nucă (opţional)

Prăjitură de post cu gem de prune şi aluat ras. Mod de preparare:

Uleiul, zahărul, zahărul vanilat, oţetul, sarea şi zeama de lămâie se pun într-un bol şi se amestecă până când se topeşte zahărul. Se adaugă apoi coaja de lămâie rasă, plicul cu praf de copt şi făina treptat şi se amestecă până se obţine un aluat omogen, nelipicios. Se separă un sfert din aluat, se înveleşte într-o folie şi se pune la rece. Într-un alt vas amestecaţi gemul de prune, cu nucile mărunţite şi cu zahărul.

Se căptuşeşte o tavă cu hârtie de copt şi se întinde într-o taşa 3/4 din aluat. Se întinde apoi umplutura şi se nivelează cu o paletă. Aluatul de la rece, din frigider se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se întinde peste stratul de gem, până când este acoperit. 

Se bagă apoi tava în cuptorul încins, la o temperatură de 170-180 de grade Celsius şi se lasă până când prăjitura se rumeneşte. La final, se poate presăra zahăr pudră pe deasupra. 

Bucătărie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri