FOTO Mâncăruri ciudate din întreaga lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarantulele prăjite sunt considerate o specialitate în Cambodgia FOTOGRAFII telegraph.co.uk
Tarantulele prăjite sunt considerate o specialitate în Cambodgia FOTOGRAFII telegraph.co.uk

Larvele de furnici, tarantulele prăjite şi ouăle învechite sunt doar trei dintre preparatele clasate drept delicatese de către anumite grupuri de localnici din regiunile americane şi asiatice. Publicaţia „The Telegraph“ a realizat o listă cu cele mai bizare gustări din lume.

Pentru a simţi cu adevărat gustul, şi la propriu, şi la figurat, al unei ţări, orice vizitator ar trebui să ia masa cu localnicii. A degusta mâncărurile din întreaga lume nu se rezumă doar la spaghetele italiene şi la ciocolata elveţiană. Adevăraţii aventurieri ştiu că pentru a experimenta cu adevărat ceea ce o ţară oferă ar trebui ca mâncărurile cu tradiţie să fie cele degustate.

Vinul cu aromă de şarpe (Asia de Sud-Est)

Această băutură se bucură de popularitate în rândul locuitorilor din China şi Vietnam, fiind considerată o licoare tonică excelentă. Procesul de preparare a acestei specialităţi presupune înmuierea unui şarpe în vin de orez sau, pur şi simplu, mixarea sângelui de reptililă cu alcool.

image

Ouă învechite (China)

Chiar dacă nu au o vechime de 100 de ani, după cum le spune numele - „Century Eggs“, ouăle sunt, totuşi, ţinute câteva luni bune într-o soluţie salină, înainte de a fi servite de chinezilor. Iar aspectul lor verzui nu pare să fie o problemă pentru gurmanzii de pe pământ asiatic care le consideră adevărate delicatese.

image

Peştele Fugu (Japonia)

Fiecare porţie de fugu servită reprezintă o provocare pentru degustător din cauza dozelor importante de otravă pe care acest preparat le conţine. Fiecare îmbucătură poate fi letală dacă peştele nu este curăţat corect, avertizează bucătarii cu experienţă. Potrivit raporturilor emise de autorităţile japoneze, în ultimele două decenii, 20 de oameni au murit după ce au servit acest preparat.

image

Tarantule prăjite (Cambodgia)

În ciuda aspectului deloc apetisant - cel puţin pentru majoritatea occidentalilor, restaurantele din Cambodgia servesc, în şapte zile, aproximativ 200 de porţii de tarantule prăjite. Mai mult, gurmanzii asiatici susţin că cele mai gustoase porţii sunt cele „îmbăiate“ în piper.

image

Witchetty grub (Australia)

Este numele dat de australieni unor larve mari, de culoare albă, care au gust de migdale atunci când sunt servite crude. Încălzite la cuptor, pielea acestor witchetty grub devine crocantă, ca cea a unui pui făcut la rotisor.

image

Shiokara (Japonia)

Reprezintă un fel de mâncare japoneză preparată din intestinele unor animale marine, care sunt sărate şi lăsate să fermenteze timp de o lună. Din cauza mirosului înţepător şi aromei puternice, localnicii trebuie să-şi ţină respiraţia la fiecare îmbucătură şi să servească, mai apoi, un strop de whisky.

image

Sannakji (Coreea)

Persoanele care se dau în vânt după preparatele marine sunt invitate să guste una dintre mâncărurile tradiţioanale din Coreea: sannakji, adică pui de caracatiţă. Preparatul se serveşte crud, stropit cu ulei de susan.

image

Escamoles (Mexic)

Escamoles sau larve de furnici din specia Liometopum sunt considerate a fi „caviarul insectelor”. Această delicatesă mexicană se prepară prin prăjire şi este servită sub formă de taco, mâncare tradiţională mexicană compusă dintr-o tortilla cu diverse umpluturi. Surprinzător, escamoles au un gust asemănător untului şi consistenţa unei brânză telemea.

image

Tong zi dan (China)

Este, probabil, una dintre cele mai controversate mâncăruri de pe planetă. Se serveşte în fiecare primăvară, în oraşul Dongyang, iar procesul de preparare presupune fierberea ouălor în urina unor adolescenţi.

image

Balut (Filippine)

Pentru cei care s-au săturat de ouăle fierte sau prăjite, acestă gustare duce gastronomia la cu totul alt nivel. Balutul este un embrion de raţă fiert în coajă.

image
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite