Jamie Oliver: „Prea mulţi oameni săraci cheltuiesc bani pe alimente extrem de scumpe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jamie Oliver este nemulţumit de stilul de viaţă al britanicilor FOTO Facebook
Jamie Oliver este nemulţumit de stilul de viaţă al britanicilor FOTO Facebook

Bucătarul britanic Jamie Oliver a criticat, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la The Radio Times, plăcerile culinare ale oamenilor de rând, acuzându-i pe aceştia că risipesc sume uriaşe pe semipreparate şi comenzi la domiciliu, în loc să gătească ei înşişi ceva.

Bărbatul devenit faimos pentru talentul şi îndemnânarea de care a dat dovadă în universul gastronomic dezaprobă comportamentul familiilor sărace din Marea Britanie care aleg, după spusele sale, cea mai scumpă variantă să se hrănească. Spre deosebire de englezi, spaniolii şi italienii par să se bucure de încurajările lui Oliver, care susţine că fraţii europeni mănâncă bine cu bani puţini, potrivit „The Huffington Post“.

„Poate cele mai gustoase preparate provin din zonele în care oamenii fac faţă, zi de zi, provocărilor financiare“, explică Jamie Oliver, argumentând că italienii fac cele mai bune paste şi nu risipesc deloc bani pe ingrediente.

„Adesea, întâlnesc oameni care-mi repetă obsesiv:« Tu nu înţelegi cum este». I-aş îmbrăţişa şi i-aş trimite pe străzile din Sicilia unde vor găsi midii, roşii cherry şi un pachet de spaghete, toate la un preţ de 30 de lei“, a explicat bucătarul care este şi realizator TV.

Jamie Oliver, în timpul propriului show culinar FOTO Facebook

image

Mai mult, bucătarul britanic afirmă că în „şapte cazuri din zece cele mai sarace familii din Regat aleg cea mai scumpă variantă să se hrănească“. Pentru a preveni acestă modalitate de gândire cultivată încă din copilărie, Jamie Oliver a hotărât să iniţieze, timp de 11 ani, o campanie pentru a schimba alimentele comercializate în şcolile britanice.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite