De ce ajung bucătarii să mănânce la fast-food?
0Un chef de origine indiană a dezvăluit motivele pentru care alege să mănânce inclusiv în restaurante de tip fast-food, chiar dacă a absolvit cursuri la cele mai prestigioase şcoli de gastronomie din Paris şi a lucrat în unele dintre cele mai bune restaurante din lume
Credibilitatea şi profesionalismul unui bucătar de top ajung să fie puse sub semnul întrebării atunci când este văzut delectându-se, asemenea oricărui alt muritor, cu ceva atât de comun precum mâncarea de fast-food. Un exemplu este scandalul mediatic iscat anul trecut, după ce severul chef Sorin Bontea, jurat la „Master Chef“, emisiunea difuzată la Pro Tv, a fost fotografiat în timp ce lua masa la un fast-food împreună cu fiica şi soţia.
Imună la critici şi la astfel de controverse, chef Chaitali Waychal a dezvăluit câteva dintre motivele pentru care „o snoabă gastronomică“, aşa cum s-a descries chiar ea, ajunge să se delecteze cu preparate de la McDonalds. Bucătarul a povestit că nu se simte stânjenită să-şi cumpere un meniu ieftin după ce pregăteşte cele mai rafinate şi scumpe reţete în bucătăria localului de lux în care lucrează.
„În ciuda educaţiei culinare elevate, mă simt fericită atunci când devorez un Big Mac cu o porţie mare de cartofi prăjiţi alături“, a recunoscut Chaitali. Totuşi, specialista în gastronomie a declarat pentru Business Insider că nu ajunge să mănânce decât ocazional la fast-food, ţinând cont de faptul că nu reprezintă o opţiune sănătoasă.
Bucătarul-şef a identificat patru motive pentru care până şi un specialist cu gusturi culinare rafinate ajunge să devină o „victimă“ a fast-food-ului, la fel ca orice alt consumator.
Obişnuinţa
Un meniu de la McDonalds are cam acelaşi gust oriunde ai călători. Până la urmă, obişnuinţa este a doua natură a omului şi gândul că poţi găsi ceva familiar este reconfortant.
Programul
Orele târzii până la care găseşti deschise restaurantele fast-food, uneori chiar non-stop, reprezintă un avantaj care nu poate fi ignorant, este de părere bucătarul. Iar acest detaliu devine cu atât mai important în Europa, unde restaurantele se închid destul de devreme.
Gustul
Meniurile de la McDonalds se bazează pe sucuri, hamburgeri calzi şi cartofi prăjiţi săraţi, „o combinaţie isteaţă a unor stimuli de bază, sare, grăsimi şi zahăr, de care ajungi să devii dependent din clipa în care decizi să mănânci aşa ceva.
Servirea
Poate că nu ai parte întodeauna de cel mai prietenos personal într-un fast-food, dar primeşti ceea ce ai comandat într-un mod rapid şi eficient.