Cum preparăm deliciosul tort Krantz pentru momente festive
0Tort Krantz, un desert recomandat pentru momentele festive, este potrivit pentru cei care iubesc gustul crocant de nucă.
Ingrediente:
Blat nuci:
8 ouă
160 grame zahăr
100 grame nuci măcinate
160 grame făină
Cremă:
4 ouă
200 grame zahăr
1 plic zahăr vanilat
50 mililitri lapte
300 grame unt
1/2 crocant nuci
Crocant nuci :
150 grame zahăr
150 grame nuci măcinate
Sirop:
200 mililitri apă
2 linguri zahăr
rom
Mod de preparare:
Blat nuci: într-un castron mixăm spumă albuşurile, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte şi obţinem o bezea fermă, gălbenuşurile pe rând, iar la final adăugăm făina amestecată cu nucile măcinate.

Compoziţia se întinde într-o formă rotundă de tort (diametru 26 centimetri) tapetată cu hârtie de copt şi o dăm la cuptor. După ce blatul s-a răcit, tăiem tortul pe orizontală de 2 ori, pentru a obţine 3 foi.

Cremă: mixăm spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi adăugăm laptele şi punem pe baie de aburi până se întăreşte puţin. O lăsăm să se răcească.
Mixăm puţin untul şi adăugăm în el câte o lingură din crema de ouă răcită.

Crocant nuci: caramelizăm zahărul într-o crăticioară, apoi adăugăm nucile întregi şi amestecăm bine. Nucile caramelizate le întindem pe o foaie de copt şi le lăsăm să se răceascî, apoi le punem în robot şi le mixăm.

Jumatate din crocant îl punem în cremă, iar cu restul îmbrăcăm tortul.

Sirop: amestecăm bine cele 3 ingrediente.
Asamblare tort : 1/3 blat însiropat -1/3 cremă -1/3 blat însiropat -1/3 cremă -1/3 blat însiropat -1/3 cremă - crocant nuci.
Înainte de a aşeza blatul pe farfurie, punem 4 bucăţi de hârtie de copt sau folie aluminiu.

Pentru a îmbrăca tortul în crocant, luăm tortul în mâna stangă şi cu mâna drepată tapetăm cu crocant mai întâi marginile tortului, apoi partea superioară. După ce am îmbrăcat tortul în crocant, luăm hârtia de copt/ folia de aluminiu de sub el.

Dăm tortul la frigider pentru minim 4 ore, apoi îl putem servi.

Sursă: miremirc.ro