Gogoși pufoase de post: cea mai ieftină și ușoară rețetă. Desertul delicios pe care nu îl poți refuza
0Cu câteva ingrediente ieftine iese un desert de milioane. Gogoșile pufoase de post se prepară rapid și sunt un dulce de nerefuzat. Simple sau umplute cu gem, spanac ori varză, gogoșile sunt gata cât ai clipi.
Și nu orice fel de gogoși, ci gogoși pufoase, cu un gust irezistibil și un miros dulce-vanilat.

Ingrediente:
- 500 g făină
- 1 linguriță cu vârf zahăr
- 6 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
- 350-400 ml apă călduță
- 2-3 linguri ulei
- arome, după preferință: vanilie, coajă de lămâie sau portocală, rom, scorțișoară.
- 1 praf de sare, cât se ia cu 3 degete
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră vanilat pentru decor
Mod de preparare:
1. Se cerne făina, ca să se aerisească și să se elimine eventualele corpuri străine.
2. Se adaugă drojdia uscată și zahărul și se amestecă. Dacă folosiți drojdie proaspătă, aceasta se lichefiază cu 1 linguriță de zahăr și se toarăa peste făină, se arată pe site-ul pofta-buna.ro al Ginei Bradea.
3. Se adaugă sarea, aromele și 400 ml de apă.
4. Se amestecă totul, apoi se mai adaugă puțină apă dacă aluatul e prea tare. În general mai e nevoie de 1-2 linguri de apă sau făină.
5. Se începe framântarea, adăugând puțin câte puțin uleiul. Nu se frămâtă mult, e un aluat simplu, ușor, așa că este nevoie doar să fie bine încorporate toate ingredientele. În 10 minute este gata.
6. Se acoperă vasul cu aluat, apoi se lasă la cald până își dublează volumul.
7. Se rup bucăți de aluat și se modelează gogoșile, în forma și mărimea dorită Acum eu am întins o foaie cam de 1cm grosime, pe masa unsă cu ulei și am decupat cercuri cu un pahar, arată Gina Bradea.
8. Se lasă la dospit 15 minute.
9. Se prăjesc în ulei incins, la foc potrivit. Când sunt aurii se întorc pe partea cealaltă, iar când sunt aurii pe ambele părți, se scot în strecurătoare sau pe șervețele de hârtie.
Iar dacă vreți să le faceți umplute, pot fi dulci sau sărate, umplute cu gem, varză, urzici, spanac, ciuperci, mere, vișine sau cireșe, cartofi.