Articol publicitar

Băuturile nelipsite de pe mesele de sărbătoare. Asocierile potrivite oricărui meniu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masa

Indiferent cât de îmbelşugate sunt mesele de sărbătoare, ele pot fi considerate incomplete, dacă nu sunt servite alături de băuturile potrivite. Rolul lor nu trebuie ignorat, căci licorile care însoţesc preparatele de sărbătoare deschid apetitul, uşurează digestia şi potenţează gustul preparatelor alese, de la aperitive şi până la desert.

Pentru startul festinului culinar de sărbători, orice gazdă care se respectă trebuie să aibă pregătite băuturi tari sau digestive aromate. În plus, şoriciul, toba, lebărul sau brânzeturile alese nu vor fi la fel de gustoase fără o palincă, o ţuică, o vodkă, un whisky sau un vinars alături, în cazul bărbaţilor. Pentru femei, băuturile potrivite care să însoţească aperitivele pot fi vişinata, lichiorul sau vermutul. 

Vin roşu sau alb?

De pe mesele festive ale românilor nu are cum să lipsească vinul. El se serveşte alături de preparatele principale, fie că meniul se bazează pe carne roşie sau albă.

Regula este simplă: carnea roşie se potriveşte cu vinurile roşii, puternice, în timp ce carnea albă se asociază cu vinurile albe, uşoare şi aromate. Nu trebuie ignorat faptul că vinurile roşii se servesc la temperatura camerei, spre deosebire de cele albe, pentru care este necesar să fie răcite înainte de a fi degustate. Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte vinurile dulci sau spumantele, care îşi găsesc cel mai bine locul alături de deserturile fine, sau de şampania nerăbdătoare să fie deschisă în noaptea dintre ani.

În funcţie de preferinţe, mesele de sărbătoare pot fi acompaniate şi de alte licori care să încânte simţurile celor care le savurează în tihnă alături de persoanele dragi. Poate fi vorba despre rom, gin sau tequila, ce pot fi combinate în cocktailuri savuroase.

În prag de sărbători, gazdele care au omis importanţa băuturilor alcoolice de pe mesele festive le pot achiziţiona simplu şi rapid făcând cumpărături online. În acest mod sunt evitate aglomeraţia specifică sărbătorilor, cât şi alegerile nepotrivite cauzate de achiziţiile făcute în grabă. În plus, livrarea produselor cumpărate online este rapidă, în general, comenzile ajungând în una-două zile lucrătoare. Adesea, pentru comenzile care depăşesc o anumită valoare, magazinele online asigură transportul fără taxe suplimentare. Un alt avantaj pe care îl au achiziţiile online este preţul. Licorile cumpărate de la marile magazine online de băuturi alcoolice au preţuri competitive, întrucât produsele sunt achiziţionate direct de la importatorii oficiali, fiind eliminaţi astfel intermediarii. Pentru ca orice dubiu privind calitatea produselor cu preţuri mici să fie înlăturat, clienţii trebuie să se orienteze către magazine cu experienţă în domeniu, care asigură certificat de conformitate pentru fiecare produs în parte, indiferent cât de variată le este oferta. Alegeri inspirate!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite