Viitorul, mai aproape decât credem! Seful Ford: Vom vedea maşini autonome pe străzi în următorii cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Fields, directorul Ford FOTO AP
Mark Fields, directorul Ford FOTO AP

Producătorii auto vor introduce maşini care se conduc singure (autonome) în următorii cinci ani, suştine Mark Fields, CEO Ford Motor, sugerând însă că nu grupul american va fi cel care va introduce astfel de automobile, compania concentrându-se mai mult pe maşini mai puţin costisitoare şi pe funcţii care ajută în controlul autoturismului.

„Masini complet autonome sunt o posibilitate reala”, a spus Fields la evenimentul Consumer Electronics Show desfasurat zilele acestea in Las Vegas. Cel mai probabil, in urmatorii cinci ani, vom vedea un producator care va produce astfel de automobile”, a completat acesta.

Producatorii auto se lupta sa dezvolte masini care se conduc singure care sa poata transporta pasagerii in zone urbane aglometate. In cadrul aceleiasi eveniment, CEO-ul Daimler AG, Dieter Zetsche, a prezentat automobilul Mercedes-Benz F 015, un concept de masina care poate transporta singura oameni. Daca previziunile sefului Ford devin realitate, consumatorii vor avea sansa ca in urmatorii ani sa cumpere un vehicul fara volan sau pedale de frana, care va functiona cu un auto-pilot, conducand mult mai eficient si reducand considerabil blocajele din trafic. Intre timp, insa, producatorii auto investesc peste 11 miliarde de dolari in tehnologii pentru masini.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite