VIDEO Roţile cu ecrane LED, ultima fiţă pentru pasionaţii de motoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO odditycental.com
FOTO odditycental.com

Wheelies, roţile dezvoltate de World Moto, o companie cu sediul în Bangkok, au atras deja atenţia iubitorilor de motociclete din toată lumea. Invenţia le permite posesorilor de cai putere pe două roţi să-şi transforme bolizii în adevărate bijuterii high-tech.

Tehnologia pusă la punct de World Moto le oferă motociliştilor ocazia să afişeze scurte videoclipuri, mesaje scrise sau chiar să-i ofere un chip, nu doar o poreclă, vehiculului iubit, cu ajutorul unui display LED inclus în roata din faţă, controlat prin intermediul unei aplicaţii web.

Interesant este că imaginile sunt stabile inclusiv când motocicleta se află în mers, în aşa fel încât toată lumea să poată observa cu uşurinţă ce rulează pe roată. De fapt, imaginile se mişcă odată cu roata, dar graţie unui procedeu folosit în animaţie se obţine o iluzie optică datorată fenomenului de persistenţă a viziunii, care face ca o imagine înregistrată de ochi să persiste aproximativ a douăzeci şi cincea parte dintr-o secundă pe retină. Astfel ochiul uman este incapabil de a sesiza schimbarea imaginilor, ci receptează animaţia ca pe un ansamblu unitar.

image

Deocamdată, Wheelies redă videoclipuri de 30 de secunde, dar compania încearcă să ruleze pe ele filme şi orice alt conţinut video, indiferent de durată.

  „Tehnologia pe care am dezvoltat-o poate transforma, practic, orice tip de roată într-un ecran video color impresionant“, a declarat directorul general al companiei World Moto pentru rideapart.com. Acesta a adăugat că bikerii s-au arătat entuziasmaţi de faptul că îşi pot personaliza motoarele cu feţe alese în funcţie de preferinţe, ca şi cum ar folosi un avatar pentru a da viaţă motocicletelor. Nu a fost încă stabilit preţul la care va putea fi achiziţionată Wheelies, pentru că trebuie luat în calcul şi dimensiunea roţii, de la caz la caz, dar nu va fi mai ieftină de 700 de euro.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite