VIDEO Fiesta ST atacă o „şosea“ fabuloasă de care nu aţi auzit niciodată. Bine aţi venit la 400 de metri sub pământ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford Fiesta ST
Ford Fiesta ST

Ford a decis că noua generţie Fiesta ST merită un altfel de clip de promovare. Undertrack, un clip care face parte din seria Great European Driving Roads prin care Ford şi-a promovat modelele sport din gamă. Seria a inclus şi Transfăgărăşanul, drumul ales de Ford pentru a prezenta noua generaţie Mustang.

Seria Great European Driving Roads (Şosele europene perfecte pentru şofat), realizată de Ford, a pus până acum maşinile din gama Ford Performance - Ford GT, Ford Focus RS şi Ford Mustang Convertible - în unele dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe continent, de la Cercul Polar de Nord în Norvegia la peisajele însorite din Mallorca. Până acum, toate locurile în care s-a filmat au fost reprezentate de şosele aflate la suprafaţă.

Ford a ales mina de sare secretă pentru a filma noul spot publicitar "Undertrack". Maşina este pilotată în ritm susţinut prin reţeaua de tuneluri care totalizează 60 de kilometri şi în care temperatura este constantă: 16 grade Celsius. Măsurile de siguranţă au necesitat o echipă tehnică care a asigurat buna funcţionare a celor trei zile de filmare.

“Imaginile spectaculoase din aceste tuneluri şi şansa de a demonstra abilităţile lui Fiesta ST pe o suprafaţă atipică au reprezentat argumentele principale pentru alegerea acestui loc unic", spune Leo Roeks, directorul divizie Ford Performance. "De această dată nu a fost vorba de circuit, ci de un loc deosebit în care am putut să pilotăm această maşină extraordinară la întregul său potenţial".

La volanul maşinii se află pilotul WRC Elfyn Evans, iar Fiesta ST alunecă, derapează controlat şi execută sărituri spectaculoase în acest loc strict secret. Sunetul motorului EcoBoost de 1.5 litri care dezvoltă 200 CP este amplificat de caracteristicile acustice unice ale minei de sare în momentul în care maşina coboară cu viteză prin tunelul îngust de acces.

"Să pilotezi pe sare e ca şi cum ai pilota pe macadam fin. Totuşi, suprafaţa e ceva mai alunecoasă, în special cu anvelope de stradă", a spus Evans. "M-am aşteptat la un mediu claustrofobic, dar de fapt n-a fost aşa. A fost un loc excelent în care m-am putut bucura de Fiesta ST".

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite